Ένοχοι για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας ένας διευθύνων σύμβουλος και δύο τεχνικά στελέχη κλωστοϋφαντουργικής επιχείρησης σε επαρχία του νομού, με αφορμή τον θάνατο 47χρονου εργάτη στις 16 Μαρτίου 2017.

Το Δικαστήριο, απαλλάσσοντας των κατηγοριών τον 4ο κατηγορούμενο (επίσης τεχνικό στέλεχος), έκρινε ενόχους τους άλλους τρεις, αποδεχόμενο τελικά ως αιτία θανάτου του εργάτη την ηλεκτροπληξία εν ώρα εργασίας, σε αντίθεση με την αρχική αιτιολογία, ότι δηλαδή ο θάνατος οφειλόταν σε παθολογικά αίτια.

Εκτίμηση που ανατράπηκε τρεις μήνες μετά τον Ιούνιο του 2017 με αφορμή και την ιατροδικαστική έκθεση στην οποία σημειωνόταν, μεταξύ άλλων, ότι το πτώμα φέρει κακώσεις σώματος προκληθείσες από ηλεκτρικό ρεύμα κατά τη δίοδό του από το σώμα, ο δε θάνατος του εργάτη οφείλεται σε ηλεκτροπληξία.

Επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 2 ετών στα δύο στελέχη και ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών στον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, ποινή που επιβλήθηκε σε όλους με τριετή αναστολή.
B. Kακάρας
Ελευθερία