Νέο κύμα συλλήψεων και δικαστηρίων για επαγγελματίες στον νομό Λάρισας που δραστηριοποιούνται στα παράλια, για πράξεις που σχετίζονται με τη δραστηριότητά τους σε τμήμα του αιγιαλού καταγράφηκε το τελευταίο διήμερο.
Έξι επαγγελματίες συνελήφθησαν, εκ των οποίων οι πέντε οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης έξι μηνών. Πρόκειται για επαγγελματίες από τις περιοχές του Στομίου, των Μεσαγγάλων και του Καστρί Λουτρού, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στις περιπτώσεις των 9 επιχειρηματιών, που καταγράφηκαν πριν μερικές ημέρες από τις περιοχές Αγιοκάμπου και Βελίκας.

Χθες, ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας πέντε άτομα κρίθηκαν ένοχα για την πράξη της κατάληψης δημόσιας έκτασης.
Επί της ουσίας, τιμωρήθηκαν για τις ομπρέλες, τις ξαπλώστρες, τα τραπεζοκαθίσματα, αλλά και για τέντες – κατασκευές που βρίσκονται στην παραλία μετά από έλεγχο της Κτηματικής Υπηρεσίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης των υποθέσεων, ο συνήγορος των δύο εκ των πέντε (οι άλλοι τρεις ήταν χωρίς εκπροσώπηση) ισχυρίστηκε πως πρόκειται για υποθέσεις που ήταν γνωστές στο κράτος και ρυθμιζόταν με πρόστιμα όλα αυτά τα χρόνια, όμως τώρα, όπως εξήγησε, έλαβαν άλλη διάσταση, λόγω του ζητήματος που προέκυψε με το «κίνημα της πετσέτας» σε γνωστούς τουριστικούς προορισμούς.
Το Δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους ελαφρυντικό σχετικό με ταπεινά αίτια και τους έκρινε ένοχους για την ίδια πράξη. Τους τιμώρησε με ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, δίνοντας αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.
Εν τω μεταξύ, χθες η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωνε μέσω του δελτίου αδικημάτων και συμβάντων πως συνελήφθησαν, την Τρίτη το μεσημέρι και το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Τεμπών και Αγιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών, έξι ημεδαποί άνδρες, διότι, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν, κατελήφθησαν να λειτουργούν, ως ιδιοκτήτες ή προσωρινά υπεύθυνοι, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να έχουν προβεί σε κατάληψη τμημάτων της ζώνης του αιγιαλού-παραλίας, με την τοποθέτηση είτε ομπρελών – ξαπλώστρων είτε τραπεζοκαθισμάτων, στερούμενοι σχετικών αδειών.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

eleftheria.gr