Υπό τη βαριά σκιά των κηδειών, των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που πέφτει πάνω σε όλη την Ελλάδα, αναπτερώνει τουλάχιστον η είδηση της σταθερής αύξησης των εξιτηρίων που λαμβάνουν οι νοσηλευόμενοι τραυματίες στα νοσοκομεία.

Οι άνθρωποι που βγήκαν από την κόλαση και επέστρεψαν στις ζωές τους, λαβωμένοι μεν σε σώμα και ψυχή, αλλά ζωντανοί, και στην αγκαλιά της οικογένειάς τους.
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν πέντε άτομα στις ΜΕΘ των δύο Νοσοκομείων της Λάρισας, ενώ μέχρι και χθες, στους έξι είχαν μειωθεί οι τραυματίες οι οποίοι νοσηλεύονταν σε κλινικές στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στους δεκατρείς αυτοί που νοσηλεύονται σε κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα ένα άτομο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και το άλλο στο νοσοκομείο Παπανικολάου σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων.
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Στο μεταξύ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, βρέθηκαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γενικός γραμματέας των υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο επικεφαλής της ομάδας ταυτοποίησης DNA της ΕΛΑΣ Παντελής Θέμελης και οι διοικητές των Νοσοκομείων της Λάρισας. Ακολούθησε σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όλων των εμπλεκόμενων με τον συντονισμό των διαδικασιών τόσο των κηδειών των θυμάτων που θα γίνουν με δημόσια δαπάνη, όσο και με την επικαιροποίηση των εργασιών απομάκρυνσης των βαγονιών στα Τέμπη. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, οι Γενικοί Γραμματείς Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, Μεταφορών Γιάννης Ξιφάρας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, ο διοικητής ΓΝΛ Γρηγόρης Βλαχάκης, η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, ο επικεφαλής της ομάδας ταυτοποίησης DNA της ΕΛΑΣ Παντελής Θέμελης, ο Συντονιστής Πυροσβεστικού Σώματος Στερεάς Ελλάδας- Θεσσαλίας Ευαγγ. Φαλάρας, ο διοικητής της ΠΣ Θεσσαλίας Ν. Μητσογιάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Αγάπιος Χαρακόπουλος.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

eleftheria.gr