Την απελευθέρωση της από τον Τουρκικό ζυγό(31 Αυγούστου 1881), τίμησε σήμερα ο Δήμος Λαρισαίων με εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην συνοικία Αβέρωφ, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Λάρισας.Λάρισα: Τίμησε την απελευθέρωση της από τον τουρκικό ζυγό
Μετά την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον κ. Κώστα Σπανό, εκδότη του Θεσσαλικού Ημερολογίου.

Λάρισα: Τίμησε την απελευθέρωση της από τον τουρκικό ζυγό
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου και κατάθεση στεφάνων. Η εκδήλωση έκλεισε με ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων.

Λάρισα: Τίμησε την απελευθέρωση της από τον τουρκικό ζυγό
Στο μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Λάρισας από τον οθωμανικό ζυγό δήλωσε τα εξής:
Η Λάρισα γιορτάζει. Ημέρα Κυριακή, 31 Αυγούστου 1881, πριν από 141 χρόνια, η πόλη απελευθερώθηκε από τον Οθωμανικό ζυγό και ενσωματώθηκε στο Ελληνικό κράτος. Ο ελληνικός στρατός εισήλθε πανηγυρικά στην πόλη με επικεφαλής τον στρατηγό Σκαρλάτο Σούτσο και οι Λαρισαίοι άρχισαν να αναπνέουν τον γλυκό αέρα της ελευθερίας, μετά από 494 ολόκληρα χρόνια, καθώς η πρώτη εισβολή των Οθωμανών στην περιοχή έγινε στα χρόνια 1386-1387.
Μια ξεχωριστή επέτειος με επίκαιρα μηνύματα, υπό το βάρος των πρωτόγνωρων, αλλεπάλληλων κρίσεων που αντιμετωπίζει η χώρα. Ημέρα γιορτής, μνήμης και αναστοχασμού. Το παρελθόν διδάσκει. Εθνική ομοψυχία, προσήλωση στους θεσμούς, δράση, αυτοσυγκράτηση, μέτρο, νηφαλιότητα, ήθος, παιδεία, προσωπική και κοινωνική ευθύνη, παραμένουν διαχρονικά, οι σταθερές πυξίδες που οδηγούν με ασφάλεια σε ένα καλύτερο, ασφαλές και ειρηνικό μέλλον. Η ελευθερία και η δημοκρατία δεν είναι δεδομένα. Είναι ανθρώπινα επιτεύγματα, τα οποία όλες και όλοι, χρειάζεται να θυμόμαστε και αξίζει να τιμούμε, με διαρκή αγώνα.

 

ertnews.gr