27.9 C
Larissa
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΛάρισα: Υψηλά πρόστιμα για μπάζα, κλαδιά…

Λάρισα: Υψηλά πρόστιμα για μπάζα, κλαδιά…

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Αγιάς να αντιμετωπίσει τη μάστιγα ρίψης μπάζων, κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων, σε διάφορα σημεία των οικισμών του στην παραλιακή ζώνη, προχώρησε σε μια πιο άμεση ενημέρωση προς τους κατοίκους και παραθεριστές του, διανέμοντας χέρι – χέρι ενημερωτικό έντυπο για τα προβλεπόμενα πρόστιμα αυτής της συμπεριφοράς.

Αν και επισημαίνει πως συνεχίζει να αποκαθιστά τους χώρους όπου γίνεται εναπόθεση μπάζων και απορριμμάτων από αγνώστους σε διάφορα σημεία, παρόλα αυτά ενημερώνει ότι όσοι πετούν τέτοιου είδους απορρίμματα, παρανομούν και απειλούνται με πρόστιμα.Συγκεκριμένα, με στόχο να ενημερώσει όσους δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και πού πρέπει να πετάξουν τέτοιου είδους απορρίμματα, αλλά και με την ελπίδα να αποτρέψει ίσως κάποιους να συνεχίσουν να ρυπαίνουν τους χώρους, διένειμε τον ακόλουθο κατάλογο με τα πρόστιμα:

«Σε νοικοκυριά, καταστηματάρχες, εργολάβους οικοδομών και άλλων τεχνικών έργων, διοργανωτές εκδηλώσεων, θα καταλογίζονται «τσουχτερά» πρόστιμα, όταν εντοπίζονται από τις Υπηρεσίες του Δήμου να αφήνουν απορρίμματα, μπάζα, κλαδέματα και άλλα αντικείμενα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα από το άρθρο 7 της ΚΥΑ 36259/2010 και του Ν. 4042/2012: «Ποινική Προστασία του Περιβάλλοντος – Εναρμόνιση με την οδηγία 2008/99/ΕΚ:

1. Για την εναπόθεση αποβλήτων επί του πεζοδρομίου ή του οδοστρώματος ή άλλου κοινόχρηστου χώρου κάθε είδους προϊόντων ή υλικών προερχομένων από εκσκαφές, κατασκευές ή κατεδαφίσεις, χωρίς την κατάλληλη συσκευασία, χωρίς λήψη προστατευτικών μέτρων για την ασφάλεια των πεζών και οχημάτων και χωρίς προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Δημοτικής Αρχής ότι τα ανωτέρω απόβλητα θα παραληφθούν εντός είκοσι τεσσάρων ωρών από την απόθεσή τους, επιβάλλεται πρόστιμο πεντακοσίων (500) ευρώ.

Ειδικότερα για την εναπόθεση των προαναφερόμενων αποβλήτων σε ρέματα, πάρκα, άλση και δασικές εκτάσεις, επιβάλλεται πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

2. Για την εναπόθεση βλαστικών (πράσινων) αποβλήτων, επί του πεζοδρομίου ή του οδοστρώματος ή άλλου κοινόχρηστου χώρου, χωρίς προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας, ότι τα ανωτέρω απόβλητα θα παραληφθούν εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από την απόθεσή τους, επιβάλλεται πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ.

3. Για την εναπόθεση λοιπών ογκωδών αποβλήτων, όπως είδη επίπλωσης, στρώματα ύπνου και άλλα επί του πεζοδρομίου ή του οδοστρώματος ή άλλου κοινόχρηστου χώρου, χωρίς προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας ότι τα ανωτέρω απόβλητα θα παραληφθούν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την απόθεσή τους, επιβάλλεται πρόστιμο πεντακοσίων (500) ευρώ».

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Βέβαια, καλό θα ήταν ο Δήμος Αγιάς να κάνει την ίδια ενημέρωση στους πολίτες και για τα απορρίμματα που επιτρέπεται να πετούν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης, καθώς διαπιστώνεται ότι ο κόσμος έχει ακόμη άγνοια!
Αυτό μαρτυρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι μπλε κάδοι στην παραλιακή ζώνη είναι γεμάτοι με οργανικά σκουπίδια και κλαδιά.

 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΜΠΑΖΑ, ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Όσοι θέλουν να πετάξουν κλαδιά, μπάζα, έπιπλα, στρώματα κ.ά. καλούνται -σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου- να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 24940-24.510 για να οριστεί ημέρα και ώρα απόθεσης και να ακολουθήσει η συλλογή τους.
Επίσης, για ακαθάριστα οικόπεδα, οι δημότες και παραθεριστές μπορούν να απευθύνονται στον κ. Δημήτρη Γκανά στο τηλέφωνο 24940-24.511.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

eleftheria.gr
google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα