Έχει έρθει στην Ελλάδα από το Μπαγκλαντές για εργασία, είναι πατέρας τριών παιδιών και τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου του 2022 κατηγορούνταν ότι αποπειράθηκε να βιάσει 22χρονη σήμερα φοιτήτρια, που εργαζόταν στην ίδια επιχείρηση μ’ αυτόν, στη Σκιάθο.

Χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Λάρισας έκρινε ένοχο τον 48χρονο αλλοδαπό για απόπειρα βιασμού και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ την απόφαση επί της ποινής την έλαβε κατά πλειοψηφία (5-2), ενώ δύο ένορκοι πρότειναν ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Η 22χρονη φοιτήτρια από την Αθήνα είχε καταγγείλει στο Αστυνομικό Τμήμα της Σκιάθου, ότι ο 48χρονος συνάδελφός της, της είχε επιτεθεί και είχε αποπειραθεί να τη βιάσει.

Όπως κατέθεσε χθες η παθούσα, περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα, όταν τελείωσε τη δουλειά της, πήγε στο δωμάτιο που παρείχε στους εργαζόμενους ο υπεύθυνος της ταβέρνας. Στον ίδιο όροφο και σε διαμορφωμένο χώρο στο μπαλκόνι, που ήταν κοινό για όλα τα δωμάτια, έμενε και ο κατηγορούμενος συνάδελφός της, ο οποίος είχε τελειώσει νωρίτερα τη δουλειά και ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του.

Η 22χρονη πήγε να μαζέψει τα ρούχα της από το μπαλκόνι της, όταν αισθάνθηκε ξαφνικά τα χέρια του κατηγορούμενου πάνω στο στήθος της. Η κοπέλα, όπως κατέθεσε, «πάγωσε» εκείνη τη στιγμή, καθώς φοβήθηκε ότι ο κατηγορούμενος ίσως είχε κάποιο όπλο πάνω του. Στη συνέχεια, με άσκηση σωματικής βίας την έσυρε στον χώρο του, όμως, η κοπέλα κατάφερε να τον απωθήσει και έφυγε τρέχοντας στο μαγαζί που δούλευε, για να ζητήσει βοήθεια. «Όλο αυτά έγιναν μέσα σε περίπου ένα λεπτό», είπε η 22χρονη.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες καταθέτοντας, με τη βοήθεια διερμηνέα, πως εκείνο το βράδυ αφού τέλειωσε από τη δουλειά, ήπιε δύο μπίρες και στη συνέχεια ανέβηκε στο δωμάτιό του για να κοιμηθεί. Κάποια στιγμή εμφανίζεται η κοπέλα και πετάει πάνω του τα ρούχα του, που είχε αφήσει σε καρέκλα, λέγοντας πως είναι βρόμικα. Ο κατηγορούμενος τόνισε πως απλώς την έσπρωξε. Την επόμενη μέρα πήγε κανονικά στη δουλειά, όταν κάποια στιγμή το μεσημέρι ήρθε η αστυνομία, για να τον συλλάβει.

Να σημειωθεί ότι στην απολογία του στους αστυνομικούς ο 48χρονος παραδέχτηκε την πράξη του, αλλά πρόσθεσε πως δεν είχε σκοπό να βιάσει τη συνάδελφό του. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον πρόεδρο, ο κατηγορούμενος απάντησε πως αυτά τα «έγραψαν οι αστυνομικοί». Ο συνήγορος υπεράσπισής του, που ορίστηκε από το δικαστήριο, τόνισε ότι δεν υπήρχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο, που να αποδεικνύει την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας, αμυχή ή εκδορά για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Επίσης ο συνήγορος υπεράσπισης είχε υποστηρίξει στη διάρκεια της απολογίας του 48χρονου, ότι η 22χρονη δεν είχε φωνάξει βοήθεια, όταν φέρεται να της επιτέθηκε ο αλλοδαπός, που ζήτησε συγνώμη από την κοπέλα. Ο υπεύθυνος του καταστήματος στον οποίο η 22χρονη έτρεξε για να ζητήσει βοήθεια, κατέθεσε πως πήγε να βρει τον κατηγορούμενο, ο οποίος του είπε ότι απλώς έσπρωξε την κοπέλα, όταν πήγε να του πάρει τα τσιγάρα.

Επίσης σε ερώτηση του προέδρου, ο επιχειρηματίας απάντησε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε επιδείξει παρόμοια συμπεριφορά στο παρελθόν. Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για την πράξη της απόπειρας βιασμού και το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (6-1) την ενοχή του. Μειοψήφησε ένας ένορκος που ήθελε την ενοχή του κατηγορουμένου για την πράξη της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, την πράξη ενοχής δηλαδή που πρότεινε νωρίτερα ο συνήγορος υπεράσπισης στο δικαστήριο. Σημειώνεται ότι ο 48χρονος είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία του στον ανακριτή Βόλου.

e-thessalia.gr