«Στην πολιτική επέλεξα να ακολουθώ τη φωνή της συνείδησης μου και έτσι μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια και σήμερα γιατί δεν πρόδωσα τη σχέση εμπιστοσύνης που οικοδομήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Στην πολιτική είναι εύκολο να εμφανιστεί κανείς για πρώτη φορά και να εκλεγεί υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες, λέγοντας παχιά λόγια, αλλά το ψέμα θα είναι εκεί και σύντομα θα σκοντάψει πάνω του. Ο χρόνος είναι αυτός που αποδεικνύει την αξία κάθε ανθρώπου, πόσο δε μάλλον των πολιτικών. Κοιτώντας σας στα μάτια και πιστεύοντας ότι σας εκπροσώπησα επάξια και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ζητώ την ανανέωση της εντολής σας στο πρόσωπό μου, ζητώ τη στήριξή σας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος καταχειροκροτούμενος κλείνοντας την ομιλία του σε μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία του Τυρνάβου.

Στηρίξαμε έμπρακτα αγρότες και κτηνοτρόφους
Ο πρώην αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξέφρασε τη χαρά του που η ομιλία του συνέπεσε με την καταβολή στους αγρότες της περιοχής του deminimis των 120 ευρώ το στρέμμα στα οινοποιήσιμα σταφύλια. Όπως επισήμανε «σε μία αγροτική περιοχή όπως ο Τύρναβος, που παράγει εμβληματικά προϊόντα από τα σταφύλια, το τσίπουρο Τυρνάβου μέχρι τις δενδρώδεις καλλιέργειες, νομίζω κάθε καλόπιστος πολίτης αυτής της περιοχής θα αναγνωρίσει ότι στα τέσσερα αυτά χρόνια τα χρήματα που δόθηκαν στον αγροτικό τομέα σε μία τετραετία δεν έχουν προηγούμενο στην περίοδο της μεταπολίτευσης».

Στη νέα τετραετία αναμόρφωση Κανονισμού του ΕΛΓΑ
Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφερόμενος στον ΕΛΓΑ υπογράμμισε ότι «χρειάζεται αναμόρφωση του Κανονισμού του για να μπορεί να ασφαλίζει αυτά που σήμερα δεν αποζημιώνονται. Για να γίνει αυτό χρειάζεται αναλογιστική μελέτη. Η τετραετία που έχουμε μπροστά μας ελπίζω και εύχομαι να είναι η τετραετία που θα αναμορφωθεί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ έτσι ώστε να μπορεί να αποζημιώνει κάθε ζημιά που δεν οφείλεται σε παράλειψη του αγρότη, από ακραία καιρικά φαινόμενα, θεομηνίες, παράσιτα, μύκητες. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας. Είχα παραγγείλει μία αναλογιστική μελέτη την περίοδο που βρέθηκαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά, δυστυχώς, μετά την αλλαγή της πολιτικής κατάστασης δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το μεγάλο στοίχημα για τον ΕΛΓΑ και θέλω από εδώ, από τον Τύρναβο, να δεσμευτώ για αυτό θα είναι η άσκηση πίεσης προκειμένου να γίνει αναμόρφωση του κανονισμού, τέτοια ώστε ο αγρότης κι ο κτηνοτρόφος όταν έχει ζημιά να νιώθει ασφάλεια ότι θα τύχει αποζημίωσης».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Μάξιμου Χαρακόπουλου εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=auvI1yVksEo