Το πολυσυζητημένο ζήτημα για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, όπως και το σχέδιο εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού συζήτησαν η καθηγήτρια Παιδιατρικής στο ΕΚΠΑ, Μαρία Τσολιά και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, στην εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ.

Η κα Τσολιά εκτιμά ότι το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων δεν θα αργήσει, δεδομένης της σχετικά σταθερής επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η χώρα μας, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της επιστροφής των μαθητών στις σχολικές αίθουσες. Σύμφωνα με την ειδικό, προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στο άνοιγμα των σχολείων και στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι λοιπές οικονομικές δραστηριότητες και η εστίαση. Οι συνέπειες των κλειστών σχολείων έχουν πολύ μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο τόσο στους μαθητές και στις οικογένειές τους, όσο και στην ίδια την κοινωνία. «Όσο και αν διευκόλυνε η τηλεκπαίδευση, η δια ζώσης διδασκαλία δεν μπορεί να υποκατασταθεί», προσθέτει η κα Τσολιά.

Παράλληλα, ο κ. Σταμάτης ζητά από τον ΕΟΔΥ με μία επιστολή του να εξετάσει το ενδεχόμενο να εμβολιαστούν άμεσα οι άστεγοι και οι εργαζόμενοι στις δομές των δήμων. Ο λόγος αυτού του αιτήματος προκύπτει από την ανάγκη να προστατευθούν αυτοί οι άνθρωποι λόγω της πολλαπλής ευαλωτότητάς τους. «Οι περισσότεροι είναι άνθρωποι μέσης και μεγάλης ηλικίας και έχουν και διάφορα προβλήματα υγείας», αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στο ίδιο πλαίδιο, η κα Τσολιά αναφερόμενη στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων πρόσθεσε πως η ανάπτυξη ανοσίας στον κορονοϊό θα έχει επιτευχθεί περίπου 10 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, οπότε και θα μπορούν οι άνθρωποι να έρθουν σε επαφή με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αποφεύγοντας σε έναν μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο να νοσήσουν από τον ιό.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη: ert.gr