Μαρίζα, πρόσφατα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα σου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου με τον συνδυασμό ” Η Λάρισα που μας αξίζει” του Θανάση  Μαμάκου. Πες μας  λίγα λόγια για σένα. Ποια είναι η Μαρίζα Κουκορινη?
Ειμαι 30 χρόνων μεγάλωσα στη Λάρισα και γεννήθηκα στην Αθήνα. Εχω σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο του Kingston University of London. Τα τελευταία 8 χρόνια εργάζομαι στην οικογένειακη επιχείρηση “ROLLER” Κουκορινης Λιακόπουλος που ειδικεύεται στα ανταλλακτικά γεωργικών μηχανημάτων και βιομηχανικών ειδών και έχοντας περάσει από όλες τις θέσεις στην εταιρία έχω καταλήξει ως διευθύνων σύμβουλος.
Ασχολούμαι 14 χρόνια ως εθελόντρια Σαμαρειτισσα στον Ελληνικο Ερυθρό Σταυρό Π. Τ Λάρισας όπου εδώ και 4 χρόνια είμαι υπεύθυνη του τμήματος Σαμαρειτών Διασωστων και Ναυαγοσώστων Π.Τ Λαρισας.
Tα τελευταία 2 χρονια ειμαι εκπαιδευτρια Α’ Βοηθειων/CPR-AED του ΕΕΣ εκπαιδεύοντας χιλιάδες συμπολίτες μας όπως και επίσης μεγάλες εταιρίες π.χ EXALCO , όμιλο INTIDEX κ.α . Ειμαι εθελόντρια αιμοδότρια τα τελευταία 4 χρόνια.
Έχω συμμετέχει σε πάρα πολλές εκδηλώσεις και δράσεις όπως π.χ. στο Tedx, Rally Acropolis , Tour of Hellas κ.α. Επίσης έχω συνδράμει σε πάρα πολλές καταστροφές και μη του τόπου που αντιμετώπισε τελευταία. Ακόμη έχω ασχοληθεί με τον αθλητισμο, συγκεκριμένα ήμουν παίκτρια βόλεϊ της ερασιτέχνης ομάδας ενηλίκων γυναικών της ΑΕΛ.
Σε ακούω δραστήρια και δυναμική αλλά παράλληλα βγάζεις και μια αύρα ανθρώπου που του αρέσει να βοηθάει και το διακρίνω αυτό σε σένα με βάση όλα αυτά που μου περιγράφεις. Πες μας λοιπόν πώς και αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά;
Ήταν μια πολύ συνειδητοποίμενη απόφαση η οποία είναι αρκετα δύσκολη αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι νέοι για το τόπο μας διότι πρέπει να έχουμε λόγο για τις αποφάσεις και εμείς. Είναι λυπηρό που οι νέα γενιά δε θέλει να αφήσει το στίγμα της και να μη συμμετέχει στα κοινα. Οπότε θεωρώ ότι έχω και εγώ να προσφέρω όπως και όλοι οι συνυποψηφιοι της παράταξής.
Ήδη προσφέρω εμεσα και ανεπίσημα μέσω των δράσεων μου στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως εθελόντρια όλα αυτά τα χρόνια, απλά αποφάσισα πιο δομημένα και πιο συστηματικά μέσω μιας θέσης και μιας εκλογής μου στο Δήμο Λαρισαίων να προσφέρω με πράξεις και με έργα σε μεγαλύτερο βάθος και ευρύτητα. Αγαπώ πάρα πολύ την Λάρισα είναι ο τόπος μου θέλω να στηρίξω όσο γίνεται και την νέα γενιά αλλά και τις ανάγκες της πόλης για ανασυγκροτηση, μιας νέας πόλης με όλες τις προοπτικές που έχουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και μη.
Τι προκλήσεις και τι ευκαιρίες υπάρχουν αυτή τη στιγμή για τη πόλη της Λάρισας την επόμενη τετραετία? 
Η Λάρισα έχει πολλές δυνατότητες και προοπτικές να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη . Πόλλα πράγματα έχουνε χαθεί στη παράφραση και είναι αντανάκλαση  αδυναμίας και κακών νοοτροπιων παλιότερων πρακτικών.  Αυτό που σίγουρα υπάρχει στη Λάρισα είναι όρεξη, δημιουργικοί άνθρωποι, ταλαντούχοι άνθρωποι, νέοι και μη, ένας σημαντικός πρωτογενής τομέας, ωραίες ιδέες, νέες επιχειρήσεις, δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που με την προσπαθεία που θέλουμε και εμείς να βγάλουμε μπροστά πιστεύουμε ότι θα δώσουμε την ευκαιρία να πάει στο έπακρο. Η Λάρισα που φαντάζομαι είναι μια Λάρισα σύγχρονη, μια Λάρισα που αξιοποιεί τους ανθρώπους της σωστά, που αντιμετωπίζει τα κοινωνικά και πολιτικά προβληματα που έχει, και μια Λάρισα που είναι πλέον ένας προορισμός εγχώριος και διεθνής για το κόσμο να ερθει να γνωρίσει τη πόλη μας για αυτά που προσφέρουμε όπως προϊόντα, υπηρεσίες, κουλτούρα και τον πολιτισμό μας.
Βλέπω ότι έχεις πολύ μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι του εθελοντισμού. Τι θα ήθελες να προσφέρεις με την υποψηφιότητα σου σε αυτό το κομμάτι συγκεκριμένα? 
Μετά από την πολυετή εμπειρία μου στο χώρο του εθελοντισμού και της θέσης που κατέχω στο πεδίο αυτό και μέσα από την υποψηφιότητα μου θα ήθελα να εμφυσησω το εθελοντικό πνεύμα στους Λαρισαίους ξεκινώντας από τις μικρότερες γενιές δημιουργώντας κοιτιδες εθελοντισμού στη Λάρισα που θα βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε μαζικά και με κοινωνική αλληλεγγύη πολλά από τα πράγματα που μπορούμε σε τοπικό επίπεδο.
Μίλησε μας για τη υποψηφιότητα σου σε αυτό το ψηφοδέλτιο πως αισθάνεσαι και πες μας κάποια λόγια για τη παράταξη αυτή που ανήκεις? 
Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι στη παράταξη ‘’Η Λάρισα που μας αξίζει’’ του Θανάση Μαμάκου , αποτελείται από νέους αλλά και από παλιότερους και έμπειρους ανθρώπους έχει ένα πάρα πολύ ωραίο όραμα εκσυγχρονισμου και ανάπτυξης. Θεωρώ  ότι μπορούμε και εμείς μέσω του προγράμματος μας να τα υλοποιήσουμε όπως για παράδειγμα:  η μέριμνα για τους συμπολίτες με προβλήματά κινητικότητας, πολιτιστική πολιτική , έργα υποδομών για όλες τις συνοικίες, ψηφιακή Λάρισα, ειδικές προτάσεις για το ζήτημα και διαχείριση αδέσποτων, στήριξη και φροντίδα μοναχικων ατόμων τρίτης ηλικίας, αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, ανάπλαση πρασίνου και εκμετάλλευση του Πηνειού και πολλά ακόμα που θεωρώ ότι είναι πολύ δυνατά χαρακτηριστικά και διαφοροποίουν την υποψηφιότητα μας.
Τέλος πως θα ήθελες να κλείσουμε αυτήν την συνέντευξη, τι θα ήθελες να πεις στο Λαρισαίο πολίτη? 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλους αυτούς που είναι δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα και να δώσουν την ευκαιρία σε μένα αλλά και σε μια νέα παράταξη να δείξει το  έργο που θέλει να επιτελέσει στη πόλη μας και να υπενθυμίσω ότι η αλλαγή γίνεται από εμάς για εμάς και εμεις είμαστε για να το κάνουμε πράξη.
Μαρίζα σε ευχαριστούμε πάρα πολύ και ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.
Εγώ σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.