Τον Τόμο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο» παρουσίασε ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος σήμερα πρωί Κυριακής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας παρουσία πλήθους κόσμου.

Για το βιβλίο, το οποίο προσφέρθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους, μίλησαν ο επικεφαλής της ΔΣΟ, δρ Μάξιμος Χαρακοπουλος, μίλησε μέσω βιντεομηνύματος ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος βρέθηκε εκτάκτως στην Τουρκία, ο Ιατρός-Ιστοριοδίφης κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου και ο Δικηγόρος, Msc Κανονικού Δικαίου κ. Νικόλαος Τσιρέλης.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.
Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Μαριάννα Πυργιώτη.

Ο τόμος για τις Αγίες Σοφίες του κόσμου, που εκδόθηκε από την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, αποτελεί πολύτιμο εγχειρίδιο, αλλά και επιστημονικό εργαλείο για τους ναούς Της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο, που χτίστηκαν στο πρότυπο της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως.

Συνολικά, στον τόμο έχουν συμπεριληφθεί 37 ναοί από 11 χώρες του κόσμου και τα άρθρα έχουν γράψει 36 ερευνητές-επιστήμονες. Πρόκειται για σύντομη περιγραφή των 37 ναών της του Θεού Σοφίας χτισμένων μέχρι το 1907.

Το βιβλίο μεταφράστηκε σε 9 γλώσσες: Αγγλικά, Ρουμανικά, Βουλγαρικά, Ρωσικά, Ιταλικά, Αραβικά, Ουκρανικά, Σερβικά και μεταφράζεται σε άλλες 4 γλώσσες: Αρμενικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Φινλανδικά.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: