Με δύο συγκεντρώσεις θα γιορταστεί σήμερα στη Λάρισα η 50ή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η πρώτη θα γίνει το πρωί στις 12.00 μ., από την ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, και η άλλη από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το απόγευμα, στις 19.00, στην Κεντρική πλατεία.

ΑΔΕΔΥ
Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Λάρισας, με αφορμή την 50ή αγωνιστική επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους φορείς, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση-κατάθεση στεφάνων αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11.30 π.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Νομαρχίας) της Λάρισας. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως: «Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου έχουν διαχρονική αξία και είναι επίκαιρα και σήμερα όσο ποτέ.
…Σήμερα, λοιπόν, οφείλουμε στη γενιά του Πολυτεχνείου τη συνέχιση των αγώνων τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και του λαού μας, που δέχονται σκληρή επίθεση από την Κυβέρνηση» καταλήγει η ανακοίνωση.
ΕΚΛ
Με σύνθημα «50 χρόνια Πολυτεχνείο-Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική που θεωρεί τη ζωή μας κόστος», το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τους Λαρισαίους στην αυριανή συγκέντρωση, στις 7.00 μ.μ., στην Κεντρική πλατεία. Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως: «Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στους αγώνες ενάντια στα διαρκή εγκλήματα σε βάρος της ζωής του λαού, ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη, που θεωρούν τις ανάγκες μας κόστος, ενάντια στην πολύπλευρη καταστολή και τους νόμους που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες» και τονίζεται ότι «η επέτειος των 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή».
Επίσης, σημειώνεται πως «δύο μήνες σχεδόν μετά τις φονικές πλημμύρες, η κατάσταση αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι η Κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές θεωρούν την αποκατάσταση και την προστασίας της ζωής και της λαϊκής περιουσίας «κόστος», ενώ την ίδια στιγμή πασχίζουν για τα δισεκατομμύρια που κατευθύνονται στο «όφελος» των επιχειρηματικών ομίλων.
Να σημειωθεί πως η κατάθεση στεφανιών θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, στις 6.00 μ.μ., στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου. Όσα σωματεία και φορείς θέλουν να καταθέσουν, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο του ΕΚΝΛ (2410-250.708) μέχρι σήμερα 16/11 και ώρα 8.00 μ.μ.

thessaliatv.gr