24.9 C
Larissa
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΜεγάλη αλυσίδα κάνει νέο άνοιγμα στη Λάρισα

Μεγάλη αλυσίδα κάνει νέο άνοιγμα στη Λάρισα

Με τρία καινούρια καταστήματα στη Βόρεια Ελλάδα εμπλουτίζεται το δίκτυο λιανικής της αλυσίδας ειδών ένδυσης και διακόσμησης σπιτιού Pepco με την πολωνική εταιρεία να αναπτύσσεται ραγδαία και να εξετάζει ήδη υποψήφια σημεία για νέο άνοιγμα στη Θεσσαλονίκη, μια δυνατή καταναλωτική αγορά για την αλυσίδα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑΜε δεδομένο ότι το 2023 έκλεισε με ικανοποιητικές πωλήσεις και τζίρο και ότι ένας πελάτης επισκέπτεται το κατάστημα τουλάχιστον μια φορά ανά μια με δύο εβδομάδες, η επωνυμία Pepco που έκανε το ντεμπούτο της στην εγχώρια αγορά στα τέλη του 2022, έγινε γρήγορα αποδεκτή από το καταναλωτικό κοινό. Μέχρι και σήμερα αριθμεί τα 30 καταστήματα σε όλη τη χώρα ενώ η εταιρεία βάζει πλώρη και για περαιτέρω ανοίγματα σε Λάρισα εντός Απριλίου, Πτολεμαΐδα, Κομοτηνή και Πάτρα τον Ιούνιο-Ιούλιο.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr o Expansion Manager της Pepco κ. Κωνσταντίνος Βλάσσης, έχει τεθεί ο στόχος για 20 σημεία πώλησης ετησίως με την ελληνική αγορά να χαρακτηρίζεται ως αρκετά επιτυχημένη είσοδος για την εταιρεία. «Συνεχίζει δυναμικά την ανάπτυξη επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της σε κεντρικές αρτηρίες κάθε πόλης και ιδίως, σε εμπορικά πάρκα και κέντρα», είπε χαρακτηριστικά. Εξέφρασε βέβαια και τη δυσκολία εύρεσης ακινήτων επιφάνειας 500 τ.μ. που θα πληρούν και τις προδιαγραφές των καταστημάτων, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι «είναι σπάνιο εμβαδόν για χώρο σε επίπεδο και οι ιδιοκτήτες δεν είναι πρόθυμοι να επενδύσουν στο ακίνητο τους. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την επιλογή σωστών σημείων για την εταιρεία».

Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν ήδη πέντε σημεία πώλησης εκ των οποίων τα δύο βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τα Public σε Σταυρούπολη και Πυλαία στα πλαίσια των συνεργειών της πολωνικής αλυσίδας για συνεκμετάλλευση των διαθέσιμων εμπορικών χώρων. Αναμένεται και νέο κατάστημα με την εταιρεία να εξετάζει ήδη υποψήφια σημεία εγκατάστασης με το κέντρο της πόλης ωστόσο να μην περιλαμβάνεται προς το παρόν στα πλάνα της λόγω των υψηλών μισθωμάτων. «Εφόσον οι τιμές μίσθωσης το επιτρέψουν προκειμένου να είναι βιώσιμο και το προϊόν μας, η Pepco σχεδιάζει να επεκταθεί και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπως στην οδό Τσιμισκή», διευκρίνισε ο κ. Βλάσσης.

Η επέκταση στην Βόρεια Ελλάδα

Στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, καταστήματα Pepco λειτουργούν σε Βέροια, Κιλκίς, Σέρρες και Ξάνθη. Τα δύο νέα σημεία πώλησης σε Κομοτηνή και Πτολεμαΐδα θα εγκατασταθούν στον ίδιο χώρο με την ΑΒ Βασιλόπουλος αλλά με ξεχωριστή είσοδο από το σούπερ μάρκετ. Πρόκειται για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο εταιρειών με την ΑΒ Βασιλόπουλος να παρέχει διαθέσιμο χώρο στην πολωνική αλυσίδα, εξετάζοντας συγχρόνως και επιπλέον σημεία που προτείνει η ΑΒ για περαιτέρω συνεργασία.

Σημειώνεται ότι βασικός πελάτης της Pepco που προσαρμόζεται στις συνθήκες ανάπτυξης κάθε χώρας είναι οι μητέρες και τα παιδιά ενώ προσφέρει προϊόντα που ανανεώνονται συνεχώς με βάση την εποχικότητα και απευθύνονται σε όλη την οικογένεια. Δεν διαθέτει eshop και ούτε υπάρχει στα άμεσα πλάνα της εταιρείας καθώς «θέλουμε τον πελάτη να επισκεφθεί το φυσικό μας κατάστημα», υποστήριξε στο ThessToday.gr ο κ. Βλάσσης.

Καταστήματα Pepco υπάρχουν ακόμη στη Βουλγαρία όπου το πρώτο άνοιξε το 2019 και σήμερα αριθμεί τα 156, στη Ρουμανία με περισσότερα από 400 καταστήματα, με τον αριθμό ανάπτυξης των σημείων να εξαρτάται από τον πληθυσμό κάθε χώρας ενώ όπως είναι αναμενόμενο το μεγαλύτερη δίκτυο λιανικής καταστημάτων της Pepco βρίσκεται στην Πολωνία.

Τον Μάιο του 2021, ο όμιλος που ιδρύθηκε το 2015 έκανε το ντεμπούτο του στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας και τώρα έχει πάνω από 4.800 καταστήματα σε 20 χώρες όπου απασχολεί περίπου 47.000 υπαλλήλους.

thesstoday.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα