Ο Ρούχι Άσκι είχε σταματήσει έξω από ένα κατάστημα στην περιοχή Haci Ilyas στη βόρεια τουρκική πόλη Amasya και χάζευε τα εμπορεύματα. Ξαφνικά ένιωσε έναν πόνο στην πλάτη και την επόμενη στιγμή γύρισε να δει τι ήταν εκείνο που τον είχε χτυπήσει.

Αντίκρισε ένα μωράκι ενός μόλις έτους το οποίο είχε πέσει από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας με το κεφάλι και το οποίο για καλή του τύχη χτύπησε πρώτα στην πλάτη του και του έκοψε τη φόρα.

«Σαν να έπεσε γλάστρα επάνω μου»

«Ένιωσα έναν πόνο σαν να με χτύπησε κάποιος ανάμεσα στους ώμους και το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πως έπεσε από το μπαλκόνι κάποια γλάστρα και με βρήκε εκεί. Είπα μέσα μου ευτυχώς που δεν την έφαγα στο κεφάλι, και γύρισα να δω τι ήταν». Ήταν τα πρώτα λόγια του Ρούχι που έγινε ήρωας κατά λάθος.

Ο Ρούχι αμέσως έτρεξε στο πεσμένο μωρό και το πήρε αγκαλιά. Από το στόμα του έτρεχε λίγο αίμα αφού είχε σκίσει απλά τα χείλη του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα βγήκε και η μητέρα του από την είσοδο του κτιρίου σε κατάσταση σοκ. Είπε πως το είδε να παίζει στο μπαλκόνι και ξαφνικά να γλιστράει ανάμεσα από τα κάγκελα και να χάνεται στο κενό.

Γείτονες τηλεφώνησαν και ζήτησαν ασθενοφόρο και σε λίγη ώρα το μωρό μαζί με την μητέρα του βρισκόντουσαν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως η μικρή Χατίρα, όπως είναι το όνομα του μωρού δεν έχει χτυπήσει, και είναι μια χαρά στην υγεία της χάρη στον φύλακα άγγελο της που βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο σωστό σημείο και της έσωσε τη ζωή.

in.gr