Η NASA επιστρέφει δυναμικά και φέτος στη Λάρισα με το ομώνυμο online hackathon, σήμερα Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Σε συνεργασία με δέκα διεθνείς διαστημικές υπηρεσίες, στις οποίες περιλαμβάνονται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), η Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης της Αεροδιαστημικής (JAXA), το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών (CNES) και η Καναδική Υπηρεσία Διαστήματος (CSA), αντίστοιχα τον διαστημικό οργανισμό της Ινδίας , το Διαστημικό οργανισμό του Μεξικού, το Διαστημικό οργανισμό της Αργεντινής, την Εθνική υπηρεσία Διαστημικής του Μπαχρέιν, την Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της Παραγουάης, καθώς και την Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής της Αυστραλίας και της Βραζιλίας προσκαλεί προγραμματιστές, επιχειρηματίες, επιστήμονες, σχεδιαστές, κατασκευαστές, καλλιτέχνες, τεχνολόγους καθώς και απλούς πολίτες  να συμμετάσχουν δωρεάν στο διαδικτυακό  hackathon και να ανταποκριθούν στις φετινές προκλήσεις, αναπτύσσοντας τις δικές τους καινοτόμες λύσεις.

Countdown to NASA Space Apps Challenge across Africa - Space in Africa

Το διήμερο διαδικτυακό hackathon στη Λάρισα διοργανώνει ο φορέας Βιομιμητισμός  Ελλάδος, Έρευνα και Καινοτομία, Biomimicry Greece Research & Innovation σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας iED.

Στη διάρκεια των 48 ωρών, συμμετέχοντες απ’ όλο τον κόσμο θα δημιουργήσουν εικονικές ομάδες (αποτελούμενες από 1 έως 5 άτομα) και θα χρησιμοποιήσουν δεδομένα παρατήρησης της Γης για να αναπτύξουν λύσεις σε ζητήματα που σχετίζονται με τη Γη και το διάστημα. Οι προκλήσεις χωρίζονται σε κατηγορίες, με διαφορετικές θεματικές υποκατηγορίες που αφορούν το περιβάλλον, την τέχνη, τη Γη και το διάστημα. Επιπροσθέτως, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν και τη δική τους πρόταση σε πρόκληση που θα σκεφτούν οι ίδιοι.

International Space Apps Challenge | NASA

Θα υπάρξουν τρεις νικήτριες ομάδες με βραβεία σε τοπικό επίπεδο, ενώ στη δεύτερη φάση οι 3 νικήτριες ιδέες θα περάσουν στην παγκόσμια κρίση της NASA. Το βραβείο θα είναι η επίσκεψη τους σε ένα από τα κέντρα της Αμερικάνικης Διαστημικής Υπηρεσίας NASA.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους στο επίσημο website:

https://2022.spaceappschallenge.org/locations/larisa/

Δείτε όλες τις προκλήσεις στο παρακάτω link και επιλέξτε την κατάλληλη για εσάς:

https://2022.spaceappschallenge.org/challenges/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email με τους:

Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου (email: [email protected])

Αθηνά Ψαριάη (email: [email protected])