Ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται οι 104 συλληφθέντες για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησε στην δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των συνολικά 104 συλληφθέντων ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν 103 συλληφθέντες καθώς ο ένας κατηγορούμενος νοσηλεύεται.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:

*εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)

*ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα)

*έκρηξη (κακούργημα)

*κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

*διατάραξη κοινής ειρήνης

*επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή

*φθορά ξένης ιδιοκτησίας

*βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου )

*παράνομη οπλοφορία

*οπλοχρησία

*κατοχή φωτοβολίδων

Η δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν προσωποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές καθώς δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός της εγκληματικής ενέργειας. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον τακτικών ανακριτών, οι οποίοι θα χειριστούν από κοινού τη σοβαρή αυτή υπόθεση λόγω και τους μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν όλα τα κινητά όλων των συλληφθέντων που έχουν κατασχεθεί ενώ παράλληλα εξετάζεται το γενετικό υλικό και τα βίντεο με στόχο την ταυτοποίηση του δράστη της ανθρωποκτονίας του Μιχάλη.

Μέχρι αυτή τη στιγμή ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί το φονικό όπλο, το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να έγινε η δολοφονία, αν και έχουν βρεθεί άλλα μαχαίρια τα οποία επίσης εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές.

Οι έρευνες για την υπόθεση γίνονται υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ η οποία βρίσκεται σε άμεση και διαρκή επικοινωνία με τους εισαγγελείς πρωτοδικών σύμφωνα άλλωστε και με την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Πηγη: in.gr