Νέο πύρινο μέτωπο στην Κρήτη στην περιοχή Πεζά – Μάχη να μην επεκταθεί

Νέα φωτιά ξέσπασε στην Κρήτη κινητοποιώντας ξανά την πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν λίγα λεπτά πριν τη 1 το μεσημέρι όταν κάτοικοι είδαν καπνούς από μία χορτολιβαδική έκταση στα Πεζά Ηρακλείου.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο με 14 οχήματα και 30 πυροσβέστες που ξεκίνησαν την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι φλόγες δεν βρίσκονται κοντά σε σπίτια ενώ μέχρι στιγμής καίει χορτολιβαδική γη αλλά και γεωργική έκταση.

Έσβησε η φωτιά στην Ιεράπετρα

Έσβησε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην Ιεράπετρα κινητοποιώντας την πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες κατάφεραν και την έθεσαν υπό έλεγχο ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων.

Οι φλόγες κατέστρεψαν θερμοκήπια (έκτασης 2 στρεμμάτων) καθώς και γεωργικές καλλιέργειες (έκτασης 3 στρεμμάτων), μέρος δασικής έκτασης και καλαμιές.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Καλόγεροι της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα κοντά σε ένα ποταμό. Η φωτιά βρισκόταν κοντά σε θερμοκήπια ενώ έκανε στάχτη γεωργικές καλλιέργειες.

Στο σημείο έσπευσαν αρχικά 7 οχήματα με 14 πυροσβέστες ενώ στη συνέχεια ενισχύθηκαν με αποτέλεσμα να επιχειρούν 15 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες 3ης ΕΜΟΔΕ,  2 ελικόπτερα καθώς και υδροφόρες με μηχανήματα ΟΤΑ. Παράλληλα, σηκώθηκαν και δύο ελικόπτερα που πραγματοποίησαν ρίψεις νερού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πύρινο μέτωπο βρέθηκε και ο διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης, Αρχιπύραρχος, Γιώργος Τσικαλάς ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης.

Πηγη: in.gr