Του Πάνου Γαρουφαλιά
Με το «λευκό» της Ορμής Ανανέωσης ψηφίστηκε η διενέργεια για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων που αφορά στην δημιουργία του νέου ρολογιού της πόλης.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τόνισε ότι υλοποιείται η προεκλογική του δέσμευση για την δημιουργία του νέου ρολογιού της πόλης με την διαδικασία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων. Το πρώτο βραβείο θα αποτελέσει την οριστική μελέτη του έργου. Στο διαγωνισμό θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων της πόλης. Αίσθηση πάντως έκανε η τοποθέτηση του δημάρχου για τα χαρακτηριστικά του έργου. «θα πρέπει να έχει ανοιχτό ορίζοντα και να είναι ορατό από παντού. Εξετάζουμε να είναι επισκέψιμο καθώς ίσως να φιλοξενεί ένα μικρό μουσείο. Αφήνουμε ανοιχτό το πεδίο του σχεδιασμού», κατάληξε.
Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου συμφώνησε με την διενέργεια του διαγωνισμού και ζήτησε στην προκήρυξη να δοθεί κατεύθυνση για το σχεδιασμό του έργου.
Στη συζήτηση τέθηκε από την Ορμή ανανέωσης και η δημιουργία master plan για τον Λόφο του Φρουρίου, πριν την διενέργεια του διαγωνισμού. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης ενημέρωσε το σώμα ότι σύντομα θα έρθει και ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για τον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου θεάτρου που θα «κουμπώνει» με τα έργα στο Φρούριο.
Συζήτηση για τα χρέη της Γήπεδο Α.Ε προς την ΔΕΥΑΛ
Ενημέρωση- συζήτηση για τα χρέη της Γηπεδο Α.Ε προς τη ΔΕΥΑΛ έγινε στο αποψινό δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος Λαρισαίων πληροφόρησε το σώμα ότι για συνδέσεις ύδρευσης η εταιρεία χρωστούσε στη ΔΕΥΑΛ ποσό 342.000 ευρώ και πλήρωνε το διακανονισμό έως και το 2018, καταβάλλοντας 3,5 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Αφού η εταιρεία σταμάτησε να πληρώνει η ΔΕΥΑΛ ενεργοποιήθηκε τη παλιά αγωγή με βάση την οποία διεκδικήθηκαν τα οφειλόμενα.
Μάλιστα από εκπρόσωπους παρατάξεων ζητήθηκε και θα γίνει συνάντηση με το δήμαρχο Λαρισαίων για να ενημερωθούν για το πώς δόθηκε –με βάση τα πρακτικά της εποχής εκείνης- η έκταση στην εν λόγω εταιρεία για την κατασκευή του γηπέδου.
ΠΗΓΗ: larissapress.gr