24.9 C
Larissa
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΝέος πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος...

Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος ο Αθ.Συριανός

ε συστηματικά για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τη διασύνδεσή της με τις επιχειρήσεις, μέσα από δράσεις που ενισχύουν το θεσμό της πρακτικής εκπαίδευσης και επιδιώκουν την αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και ψηφιακών δεξιοτήτων. Ο κύριος Αθανάσιος Συριανός είναι επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας του ΣΕΒ για την Εκπαίδευση, τις Δεξιότητες και την Επαγγελματική Κατάρτιση. Η Ομάδα Εργασίας επεξεργάζεται και προωθεί προτάσεις πολιτικής για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της τεχνολογικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στη χώρα μας με σκοπό την αποτελεσματική μείωση του υπάρχοντος ελλείμματος τεχνικών δεξιοτήτων. Στην Ομάδα αυτή η συμβολή του κύριου Συριανού είναι αποφασιστικής σημασίας για τα θέματα που αφορούν στη μάθηση με βάση την εργασία και στην ενίσχυση της ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης».

Αναφορικά με τις σχέσεις, τις κοινές δράσεις και τη συνεργασία των δύο Συνδέσμων, ο κ. Βιδάλης υπογράμμισε ότι:Με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, συνεργαζόμαστε ήδη για το στοίχημα της ανάπτυξης. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τη διασφάλιση ανταγωνιστικού κόστους ενέργειας, και για την απλοποίηση των διαδικασιών που προβλέπουν τα εργαλεία δημόσιας χρηματοδότησης – το ΕΣΠΑ 2020-2027, το Ταμείο Ανάκαμψης, και ο Αναπτυξιακός Νόμος.

Δουλεύουμε μαζί για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στην πράσινη και ψηφιακή εποχή. Σε αυτό περιλαμβάνονται επιπλέον βελτιώσεις στις συνδέσεις των ΒΙΠΕ με τα κεντρικά δίκτυα, και επενδύσεις στις συνδυασμένες μεταφορές, ειδικά σε κόμβους όπως το λιμάνι του Βόλου. Καταθέτουμε υπομνήματα στην Κεντρική Κυβέρνηση για θέματα ειδικότερου επενδυτικού ενδιαφέροντος, όπως το net metering στη βιομηχανία. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Επιπλέον, η συνεργασία μας περιλαμβάνει γενικότερα θέματα χωροταξίας και αδειοδοτήσεων, αλλά και ειδικότερα ζητήματα εξυγίανσης και ανάπτυξης οργανωμένων υποδοχέων και άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων, που είναι ιδιαίτερης σημασίας για τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Με το Σύνδεσμό σας συνεργαζόμαστε επίσης για τη σύνδεση της έρευνας με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και της παραγωγής, και πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο και από κοινού τα μνημόνια συνεργασίας από τους δύο Συνδέσμους με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Όπως ήδη ανέφερα, καλούμαστε να δουλέψουμε ακόμα πιο συστηματικά για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, όπως με την πρωτοβουλία του ΣΕΒ Skills4Jobs.

Τέλος, ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή μας στον κοινωνικό διάλογο, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, και των άλλων περιφερειακών βιομηχανικών συνδέσμων, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για τις επιπτώσεις της πανδημίας στις επιχειρήσεις και στην οργάνωση της εργασίας.

Ο κ. Βιδάλης έκλεισε την ομιλία του με μία μια ιδιαίτερη αναφορά στην απερχόμενη Πρόεδρο, κα Λένα Κολιοπούλου, την οποία ευχαρίστησε για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια.

Όπως είπε:

«Κύρια Κολιοπούλου, αγαπητή μου Λένα

Ήσασταν παρούσα από την πρώτη στιγμή στη σύμπραξη του ΣΕΒ με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Εκ μέρους όλων μας στο ΣΕΒ, σε ευχαριστούμε θερμά για την αφοσίωσή σου στις ανάγκες της βιομηχανίας σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Η συμμετοχή σου στο ΔΣ του ΣΕΒ παραμένει πολύτιμη, όπως και στην Ομάδα Εργασίας του ΣΕΒ για τα Επιχειρηματικά Πάρκα. Η προσέγγισή σου σε όλα τα ζητήματα ήταν πάντα δυναμική, πάντα με ρεαλισμό και πάντα με γνώμονα τις ανάγκες της βιομηχανίας. Βοήθησες να αναδείξουμε τα ειδικά προβλήματα των επιχειρήσεων στην περιφέρεια, και κυρίως να βρούμε λύσεις για βιώσιμη και συμπεριληπτική ανάπτυξη.»

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΙΜΩΝ ΜΕΛΩΝ

Στη συνέχεια ακολούθησε η Ανακήρυξη Επίτιμων Μελών του Συνδέσμου κατά την οποία η απελθούσα Πρόεδρος κα Ελ. Κολιοπούλου απένειμε τιμητικές πλακέτες στον κ. Νικόλαο Παπαδιόχο, της εταιρείας ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ ΑΒΕΕ και στον κ. Κυριάκο Χατζόπουλο, της εταιρείας ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. Οι δύο βραβευθέντες αποτέλεσαν μακρόχρονα μέλη της Διοίκησης του Συνδέσμου, ο μεν κ. Παπαδιόχος από το 2010 μέχρι σήμερα στη θέση του Αντιπροέδρου Δ.Σ. και ο κ. Χατζόπουλος από το 2010 ως Έφορος, στη συνέχεια από το 2013 έως και το 2016 ως Αντιπρόεδρος και μέχρι σήμερα και πάλι από τη θέση του Εφόρου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Κολιοπούλου:

«Τόσο ο κ. Νίκος Παπαδιόχος όσο και ο κ. Κυριάκος Χατζόπουλος, με την δραστηριότητα τους, είχαν καθοριστική συμβολή στη διεύρυνση και στην ενδυνάμωση της βάσης του Συνδέσμου στη Στερεά Ελλάδα και στήριξαν το έργο του Συνδέσμου σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Σήμερα ο Σύνδεσμος τιμά την προσφορά τους, αναγνωρίζει το έργο τους, τους ευχαριστεί για τη δράση τους και τους ανακηρύσσει ως επίτιμα μέλη του».

larissapress.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα