Σχετικά με ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΚΕ Καθηγητών για τις εργασίες αποκατάστασης ζημιών από το σεισμό στο 6ο Λύκειο, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί στις 14 Οκτωβρίου, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων γίνονται γνωστά τα εξής:

Ο Δήμος Λαρισαίων μετά τη σεισμική δραστηριότητα του Μαρτίου 2020, κλήθηκε να αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων και τα θέματα αποκατάστασης ζημιών σε σχολικά διδακτήρια. Ετσι, το καλοκαίρι του 2020 δρομολογήθηκαν εργασίες αποκατάστασης σε αρκετά διδακτήρια που είχαν πληγεί από τον σεισμό. Οι εργασίες στα συγκεκριμένα διδακτήρια, με σκληρή δουλειά ολοκληρώθηκαν εγκαίρως και παραδόθηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021 – 2022.

Στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι γνωστό ότι ο Δήμος Λαρισαίων είναι από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας, με σοβαρά προβλήματα από σεισμούς, που δρομολόγησε και έδωσε λύσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, για την πλειονότητα των πληγωμένων διδακτηρίων.

Σε ό,τι αφορά στο διδακτήριο του 6ου Λυκείου, το οποίο ήταν λειτουργικό αλλά απαιτούσε παρεμβάσεις, η υπόθεση είναι γνωστή.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων. Κατά την πρόοδο των εργασιών, αποκαλύφθηκαν περισσότερα προβλήματα απ΄ αυτά που αρχικώς είχαν εντοπιστεί και υποδειχθεί από τις κρατικές υπηρεσίες.

Η δημοτική αρχή αποφάσισε να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης, ενώ το έργο είχε σχεδιαστεί να παραδοθεί με την έναρξη της χρονιάς, θέτοντας ως ύψιστο ζήτημα το θέμα της ασφάλειας του κτιρίου και της σχολικής κοινότητας. Ηταν δεδομένο ότι οι επιπλέον εργασίες, απαιτούσαν και επιπλέον χρόνο για την ολοκλήρωση τους και ειδικότερα ένα μήνα. Μετά την κατηγορηματική άρνηση του Υπουργείου Παιδείας για τηλεκπαίδευση για αυτόν το μήνα, η δημοτική αρχή σε συνεννόηση και συνεργασία με την σχολική κοινότητα, εξέτασε διάφορες λύσεις, για το διάστημα των τεσσάρων εβδομάδων που θα διαρκέσουν οι επιπλέον εργασίες αποκατάστασης. Ηταν δεδομένο ότι όποια λύση επιλέγονταν θα δημιουργούσε προσωρινή αναστάτωση και προβλήματα. Γι αυτό απαιτείται απ΄ όλους κατανόηση και υπομονή.

Η δημοτική αρχή ήταν, είναι και θα συνεχίζει να είναι παρούσα, για την επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων της πόλης. Για τα εύκολα και τα δύσκολα. Αντιλαμβανόμαστε ωστόσο ότι κάποιοι από τους συντάκτες της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ επιδιώκουν μόνο τα εύκολα. Στην προκειμένη περίπτωση επιλέγουν την εύκολη και ανέξοδη κριτική για να χαϊδέψουν τα αυτιά των εκπαιδευτικών, οι οποίοι πράγματι αυτόν το μήνα ταλαιπωρούνται.

Μας προκαλεί επίσης εντύπωση και το ύφος της ανακοίνωσης της συνδικαλιστικής παράταξης. Συμπεραίνουμε ότι κάποιοι θέλουν να βάλουν πλάτη σε μικροκομματικούς και μικροπαραταξιακούς σχεδιασμούς.

Ας είναι. Τους παραδίδουμε στην αξιολογική κρίση των Λαρισαίων.

Το σχολείο θα επιστρέψει στην κανονική του λειτουργία στις 14 Οκτωβρίου και περισσότερο ασφαλές απ΄ όσο ήταν πριν τον σεισμό.