Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία που θα διαρκέσερι μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Βροχές και καταιγίδες  στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια που σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά ισχυρά φαινόμενα έχουμε από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δ. Στερεά και τη Β/Δ. Πελοπόννησο, αυτήν την ώρα και στη Θεσσαλία, γρήγορα και στις Σποράδες και στη συνέχεια στη Μακεδονία, το Βόρειο και Α. Αιγαίο και τη Θράκη. Πυκνά χιόνια θα πέσουν κατά τόπους στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, πρόσκαιρα στα ορεινά της Κ. Στερεάς κι από το απόγευμα στα ορεινά – ημιορεινά της Θράκης. Πολύ ισχυροί βοριάδες έως 8-9 μποφόρ στα βόρεια και νοτιάδες στα υπόλοιπα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ, ενώ θα πέσει και η θερμοκρασία στα βόρεια, με παγετό τη νύχτα.

ΑΤΤΙΚΗ

Βροχές και προς το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, με σταδιακή εξασθένηση όμως από το απόγευμα, νοτιάδες 5-7 πρόσκαιρα τοπικά και 8bf κι από το απόγευμα βοριάδες με μικρή εξασθένηση. Θερμοκρασία από 16 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές τις προ-μεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες, πυκνά χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, άνεμοι βορειοανατολικοί 6-7 και τοπικά 8bf με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ και θερμοκρασία έως 9 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα δυτικά και στην υπόλοιπη χώρα βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες τη νύχτα και νωρίς το πρωί σε Α. Μακεδονία, Θράκη, Β/Α. Αιγαίο. Τα πυκνά χιόνια θα συνεχιστούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, Κ. Στερεάς και νωρίς το πρωί της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν ελαφρώς εξασθενημένοι έως 4-6 μποφόρ από βόρειες και δυτικές διευθύνσεις και θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια, με τοπικό παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Την Τρίτη ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και η κακοκαιρία θα απασχολήσει κυρίως τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πυκνά χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, κυρίως της Θεσσαλίας, της Κ/Α. Στερεάς, και της Εύβοιας. Οι άνεμοι δε θα αλλάξουν σημαντικά ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό, τοπικά ισχυρό στα βόρεια τις βραδινές και πρωινές ώρες.

Την Τετάρτη θα έχουμε σταδιακή βελτίωση, ενώ χιόνια στην Αττική δε φαίνεται να βλέπουμε παρά μόνο στα γύρω ορεινά την Τρίτη και την Τετάρτη. Πέμπτη και Παρασκευή ο καιρός θα είναι καλός και το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία, αναμένουμε μόνο τοπικές βροχές.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Πηγη: ert.gr