Ο υποψήφιος Βουλευτής Λάρισας της «Ελληνικής Λύσης – Κυριάκος Βελόπουλος», Καθηγητής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αλέξανδρος Παπαχατζής, επισκέφτηκε σήμερα(10/5/23) – με καταρρακτώδη βροχή – τη Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης στη Λάρισα. Ήθελε με αυτό τον τρόπο να αποτυπώσει τις κακουχίες στις οποίες οι παραγωγοί και πωλητές κομίζουν τα εξαιρετικά τους προϊόντα στην υπαίθρια ανοιχτή αγορά του νομού μας.

Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο των λαϊκών αγορών κ. Δημήτρη Πούρικα, με τον οποίο επισκέφτηκαν έναν προς έναν τους πάγκους των παραγωγών και μιλήσανε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όχι μόνο σαν μικροπωλητές, αλλά και σαν αγρότες καλλιεργητές.

Ο Καθηγητής Γεωπονίας (Δενδροκομίας) κος Αλέξανδρος Παπαχατζής και Διευθυντής του Θεσμοθετημένου Εργαστηρίου “Δενδροκηπευτικών & Εδαφικών Πόρων, HORTLAB” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κινούμενος πάνω στο γνωστικό του αντικείμενο, πρότεινε στους παραγωγούς των Λαϊκών Αγορών, αρκετές λύσεις και προτάσεις για απρόσκοπτες ανταγωνιστικές καλλιέργειες.

Τέλος, μεταξύ των άλλων επεσήμανε ότι:

«Οι παραγωγοί του νομού μας ακόμα και με κρύο, βροχές και αντίξοες καιρικές συνθήκες στέκονται πίσω από τον πάγκο για να μας προσφέρουν πρώτης ποιότητας προϊόντα σε προσιτές τιμές. Οι λαϊκές αγορές είναι το κύτταρο της οικονομικής ζωής. Αποδεικνύουν μεταξύ άλλων τους στενούς δεσμούς με την κοινωνία της πόλης μας. Θα στέκομαι πάντα αρωγός στους ανθρώπους της υπαίθρου».

Στις 21 Μαΐου, ψηφίζουμε «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος» και τον ΠανεπιστημιακόΚαθηγητή, Αλέξανδρο Παπαχατζή, υποψήφιο Βουλευτή Ν. Λάρισας.