34.9 C
Larissa
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Παπαλέξης δήλωσε Επανεκκίνηση για το Επιμελητήριο Λάρισας -...

Ο Παπαλέξης δήλωσε Επανεκκίνηση για το Επιμελητήριο Λάρισας – Το αδιαχώρητο στην βραδιά παρουσίασής του – Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε απόψε Παρασκευή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας η παρουσίαση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Παπαλέξη για την προεδρία του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Παπαλέξης με ένα μεστό λόγο μίλησε για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του Επιμελητηρίου και απεύθυνε κάλεσμα προς τους συναδέλφους να στηρίξουν την Επανεκκίνηση.Τέλος, παρουσίασε τους πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού.

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που τα παιδιά του ανέβηκαν στην εξέδρα, προσφέροντας του λουλούδια και κάνοντας τον να δακρύσει.

Ο πρώτος κύκλος υποψηφίων με τον συνδυασμό «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ – Δημήτρης Παπαλέξης» για τις εκλογές του επιμελητηρίου Λάρισας είναι:

1. ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ – Μέλος της νυν Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λάρισας και Πρώην Πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιοκτήτων Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης νομού Λάρισας (ΣΙΚΑΕΛ)
2. ΒΑΪΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
3. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΜΑΚΡΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ – ΚΑΦΕ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ  
4. ΓΙΩΤΑΣ ΡΑΦΑΗΛ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
5. ΓΚΟΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΠΡΟΤΥΠΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ
6. ΓΚΟΥΛΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΩΝ – Πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Λάρισας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος (Ο.Α.Ε), Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας (O.E.B.E. ΛΑΡΙΣΑΣ)
7. ΓΚΟΥΝΤΡΟΥΜΠΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΝΔΡΙΚΩΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΩΝ
8. ΓΚΡΙΜΠΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ – ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ – Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Λάρισας (ΕΠΣΝΛ)
9. ΓΟΥΓΟΥΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – Οικονομικός Επόπτης ΣΘΕΒ, Μέλος ΤΔΕ ΕΦΚΑ
10. ΓΟΥΓΟΥΛΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ   – Γενικός Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας
11. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ – Υπεύθυνος του Τομέα Επιχειρηματικότητας (Παραγωγής και Εμπορίου) ΔΕΕΠ ΝΔ Λάρισας
12. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΗΛΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Λάρισας, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας (ΣΕΤΚΕ)
13. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ – Οικονομικός Επόπτης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας
14. ΘΩΜΑΣ ΙΩΣΗΦ – ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ – (ΖΑΝΤΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ) – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ
15. ΚΑΚΑΖΙΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ – Πρώην Γενικός Γραμματέας Συντεχνίας Αρτοποιών Λάρισας
16. ΚΑΤΣΟΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΣΧΕΔΙΑΣΤΡΙΑ ΜΟΔΑΣ – Μέλος του ΔΣ του Θεσσαλικού Θεάτρου Λάρισας
17. ΛΟΥΛΟΥΔΗ ΘΕΟΔΩΡΑ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΟΣ ΑΤΕΙΘ, Συνιδιοκτήτρια Κέντρου Αισθητικής – Γενική Γραμματέας της Ένωσης Διπλωματούχων Επαγγελματιών Αισθητικών Θεσσαλίας (Ε.Δ.Ε.Α.Θ.), Β’ Γραμματέας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος (ΟΣΕΔΑΕ)
18. ΜΠΑΓΙΩΤΑ ΧΑΪΔΩ (ΧΑΡΑ) – ΕΜΠΟΡΟΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ – Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας
19. ΜΠΑΚΟΥΡΑΣ ΘΩΜΑΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ – Υπεύθυνος Συντονιστής Θεσσαλίας του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Πρώην Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Ενεργειακού Βήματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης – Θεσσαλονίκη»
20. ΜΠΑΝΤΑΒΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΜΕΛΕΤΗ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – Γραμματέας της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Λάρισας
21. ΜΠΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ SOUPER MARKET – 23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
22. ΜΠΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
23. ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
24. ΜΠΟΝΤΙΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ – Μέλος στο ΔΣ του Σωματείου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ν. Λάρισας
25. ΝΑΚΑ ΑΓΛΑΪΑ – ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ, Ειδικευθείσα στα εργασιακά – Συνιδιοκτήτρια σε εταιρεία ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ
26. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
27. ΝΤΑΪΛΙΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός – Γραμματέας ΔΣ της ΕΕΔΕΛ, Υπεύθυνος MarketingΠΑΕ ΑΕΛ
28. ΝΤΟΝΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΘερμοϋδραυλικός – Πρόεδρος του Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών Ν. Λάρισας, Μέλος της Ο.Ε.Β.Ε.Λ., Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος (Ο.Β.Υ.Ε.)
29. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ – Αντιπρόεδρος στον Σύλλογο Εστιατόρων και Ψητοπωλών Λάρισας
30. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΜΟΛΑ ΕΠΙΠΛΑ – Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, Εκλεγμένος στο ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίας και Επιχειρηματικότητας
31. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΖΩΗ – ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
32. ΠΑΠΠΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΑ – ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
33. ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ – ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ
34. ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ – Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου
35. ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
36. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ NAILS
37. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
38. ΣΑΜΟΥΛΑΔΑ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ – ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
39. ΣΚΥΒΑΛΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ
40. ΣΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΥΟΚΙΝΗΤΩΝ – Πρόεδρος Συλλόγου “Ηλεκτρολόγων παντός οχημάτων” Ν. Λάρισας, Ταμίας στο ΙΚΤΕΟ Κουλουρίου, Μέλος στην Εταιρεία Ανακύκλωσης Κεντρικής Ελλάδος
41. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ – Ταμίας στον σύνδεσμο Σ.Α.Ε.Σ.Α.Κ.Ε. (Σύνδεσμος Αδειούχων Εγκαταστατών – Συντηρητών Ανελκυστήρων Κεντρικής Ελλάδος), Εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων)
42. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΨΥΞΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
43. ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΨΥΚΤΙΚΟΣ – Πρόεδρος ΔΣ Σωματείου Ψυκτικών Ν. Λάρισας
44. ΤΣΙΟΥΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΙΤΑΛΙΚΩΝ – Μέλος της νυν Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λάρισας
45. ΧΑΜΟΥ-ΠΕΤΡΕΝΙΤΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΡΕΝΙΑ) – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Screenshot

Screenshot

Δημήτρης Παπαλέξης: Θα βγούμε μπροστά και θα διεκδικήσουμε.
Στις εκλογές του Δεκεμβρίου ψηφίζουμε ΕΠΑΝΝΕΚΙΝΗΣΗ!
Εκλέγουμε μία ανεξάρτητη, αυτοδύναμη, αποτελεσματική Διοίκηση!
«Η μαζική σας ανταπόκριση στο σημερινό κάλεσμα ξεπερνά κάθε προσδοκία. Σήμερα είναι μία ξεχωριστή μέρα, μία μέρα που θα αναδείξουμε ευκαιρίες και θα ανακαλύψουμε συνέργειες. Είναι επίσης μία ξεχωριστή μέρα, γιατί σήμερα ξεκινάει η διαδρομή της νικηφόρας πορείας μας προς τις εκλογές».
Τα παραπάνω σημείωσε εμφατικά ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαλέξης, έχοντας στο πλευρό του τον πρώτο κύκλο 45 επαγγελματιών υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ», με τους περισσότερους να έχουν σημαντικότατες θεσμικές ιδιότητες και θέσεις σε συλλογικά όργανα στον τομέα τους, το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου 2024 στο Divani Palace, απευθυνόμενος σε πολυπληθές ακροατήριο.
Ολόκληρη η ομιλία του κ. Δημήτρη Παπαλέξη υποψήφιου προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας στις επικείμενες εκλογές παρατίθεται στη συνέχεια.

«Φίλες και Φίλοι,
Είναι τεράστια τιμή για μένα η παρουσία σας σήμερα εδώ.
Η μαζική σας ανταπόκριση στο σημερινό κάλεσμα ξεπερνά κάθε προσδοκία.
Σήμερα είναι μία ξεχωριστή μέρα, μία μέρα που θα αναδείξουμε ευκαιρίες, θα ανακαλύψουμε συνέργειες και θα απαντήσω στο ερώτημα πολλών μελών μας τι κάνει το Επιμελητήριο για εμάς.
Είναι επίσης μία ξεχωριστή μέρα γιατί σήμερα ξεκινάει η διαδρομή της νικηφόρας πορείας μας προς τις επιμελητηριακές εκλογές.
Ένας συνδυασμός που δημιουργήθηκε το 2017, στελεχώθηκε από μόλις 42 υποψηφίους αλλά κατάφερε πολλά, και κατάφερε πολλά γιατί με την συμμετοχή μας στην παρούσα Διοίκηση αφήσαμε το στίγμα μας και προσθέσαμε μαζί με την παράταξη του κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλου, του φίλου Σωτήρη πολλά κομμάτια στο παζλ αυτού του σημαντικού, του τρίτου μεγαλύτερου φορέα του Νομού μας, του Επιμελητηρίου Λάρισας.
Νιώθω πραγματικά συγκινημένος όταν αναφέρομαι σε αυτή την Διοίκηση. Μία Διοίκηση που το 2018 που αναλάβαμε, διαχειριζόμασταν συνεχώς κρίσεις. Οικονομική κρίση, Covid, Σεισμός, Ιανός, Ενεργειακή κρίση, Daniel, πληθωριστική κρίση και πόσα άλλα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τις πρώτες μέρες του εγκλεισμού λόγω covid και το κλείσιμο των πρώτων επιχειρήσεων.
Βαδίζαμε σε αχαρτογράφητα νερά και η ελπίδα δεν φαινόταν πουθενά. Μόνο οι επιστολές που ανταλλάξαμε με τον τότε Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη ξεπερνούν τις 200. Συμβάλλαμε καταλυτικά στην διαμόρφωση όλων των μέτρων για όλες τις παραπάνω κρίσεις. Πρώτο το Επιμελητήριο Λάρισας μίλησε για την ένταξη σχεδόν όλων των ΚΑΔ των επιχειρήσεων στα διαδοχικά μέτρα ανακούφισης που ανακοίνωνε η Κυβέρνηση.
Χρηματοδοτήσαμε μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας περισσότερες από 80 εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Δημιουργήσαμε εμβληματικές και πρωτοπόρες δράσεις προώθησης και προβολής τόσο των τοπικών παραγόμενων προϊόντων όσο και των επιχειρήσεων. (Food fest, ΚΕΡΝΑΜΕ ΛΑΡΙΣΑ κτλ).
Διοργανώσαμε περισσότερες από 150 εκδηλώσεις ενημέρωσης και κατάρτισης των μελών μας. Η Παράταξη μας διεκδίκησε και πέτυχε την ένταξη του φορέα μας σε δύο συγχρηματοδοτούμενα εμβληματικά έργα για τις υποδομές μας. Αφενός σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου ύψους 900.000,00€ και αφετέρου πρόγραμμα Ψηφιακής Αναβάθμισης των υπηρεσιών μας προς τα μέλη μας ύψους 240.000,00€.
Για πρώτη φορά το Επιμελητήριο Λάρισας μπήκε στον χάρτη της υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων είτε μέσω του φορέα είτε μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρίας μας.
Ήμασταν οι πρώτοι που μιλήσαμε για την είσοδο των αγροτών στα Επιμελητήρια και τώρα αυτό γίνεται πράξη. Γιατί πιστεύουμε στους Λαρισαίους Αγρότες, γιατί ξέρουμε ότι με την κατάλληλη καθοδήγηση και υποστήριξη μπορούμε να πετύχουμε την πραγματική διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον δευτερογενή. Γιατί έχουμε την εμπειρία και ξέρουμε πως μπορεί το αγροτικό προϊόν να πάρει την μέγιστη υπεραξία μέσα από την μεταποίηση, χωρίς να αναγκάζει τους παραγωγούς να πωλούν σε τιμές κόστους ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των πολυεθνικών εταιριών και των διεθνών συγκυριών.
Ο κλάδος παραγωγής προϊόντων αγροδιατροφής είναι από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Η στροφή των επενδύσεων στα τοπικά προϊόντα αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Η προετοιμασία και η εκπαίδευση των επιχειρήσεων για την παραγωγή εξαγώγιμων προϊόντων είναι το κλειδί στην ανάπτυξη της οικονομίας μας. Για να επιτευχθεί όμως αυτός ο στόχος πρέπει να γίνει πραγματική διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τις μεταποιητικές επιχειρήσεις.
Φίλες και Φίλοι,
Ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες, ήρθε η ώρα που πρέπει να δουλέψουμε συστηματικά και μεθοδικά, με στρατηγικό σχέδιο. Ήρθε η ώρα που ο φορέας πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του και να βγει μπροστά στις προκλήσεις της εποχής.
Έχουμε σχεδιάσει το πρόγραμμα μας, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, ξέρουμε ποιοι είναι οι στόχοι, οι ευκαιρίες αλλά και οι απειλές. Ήρθε η ώρα να θωρακίσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δίνοντας τους την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στο πολυπρόσωπο ανταγωνιστικό, αλλά και συνάμα δελεαστικό διεθνές περιβάλλον.
Ψηφιακή αναβάθμιση και ενσωμάτωση ψηφιακής τεχνολογίας για όλες τις επιχειρήσεις μας αποτελεί την προτεραιότητα μας. Σήμερα επιχείρηση που δεν λειτουργεί ψηφιακά χαρακτηρίζεται ως αναλφάβητη και ευάλωτη στις ανταγωνιστικές πιέσεις.
Δημιουργία φορέα μικροπιστώσεων, ώστε να μπορούν επιτέλους οι επιχειρήσεις να βρουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
Αναβάθμιση των υπηρεσιών του φορέα μας. Άμεση πληροφόρηση χωρίς αστερίσκους για όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες.
Είμαστε πεπεισμένοι στο τέλος της θητείας μας ότι θα παραδώσουμε ένα Επιμελητήριο μεγάλο και σύγχρονο, ένα Επιμελητήριο αντάξιο της εμπιστοσύνης των μελών του. Ένα Επιμελητήριο με φωνή και άποψη, καταθέτοντας κοστολογημένες και εμπεριστατωμένες προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα μας.
Ο επαγγελματίας δεν ζητάει πολλά ούτε απαιτεί. Ζητάει σταθερότητα, ίσους κανόνες αγοράς και δίκαια φορολόγηση. Γι’ αυτό τον λόγο είμαστε εδώ σήμερα γιατί έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους να διοικήσουμε, έχουμε την γνώση, έχουμε και την εμπειρία.
Φίλες και φίλοι,
Πέραν από τα θέματα που αφορούν τα μέλη μας, το Επιμελητήριο πρέπει να παίξει και ένα άλλο σημαντικό ρόλο. Πρέπει να δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες στην κοινωνία για να αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα.
Τουριστική Ανάπτυξη του νομού μας, ένα μεγάλο κεφάλαιο που τίθεται σε προτεραιότητα και από την Περιφέρεια αλλά και τους Δήμους μας. Είναι όμως και προτεραιότητα δική μας. Τι κάναμε τόσα χρόνια; Δαπανούσαμε όλοι οι φορείς οικονομικούς πόρους χωρίς καμία συνεννόηση. Να ξέρετε ότι στα περισσότερα μεγάλα προβλήματα, η απάντηση είναι η λέξη συνέργεια. Συνέργεια για την τουριστική προβολή Περιφέρειας, Δήμων και Επιμελητηρίου με κοινή στρατηγική, με λεπτομερή καταγραφή όλων φορέων, με σωστή διάγνωση αναγκών και με κοινή χάραξη πολιτικής, ώστε επιτύχουμε εξοικονόμηση πόρων αλλά και μετρήσιμα αποτελέσματα για την τοπική οικονομία.
Συνέργεια για διεκδίκηση εμβληματικών έργων και υποδομών. Θλίβομαι ακόμα για τα αποτελέσματα που είναι πλέον ορατά από την μεταφορά της έδρας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον γειτονικό Βόλο.
Η Λάρισα έχει την επιχειρηματική δύναμη, έχει τις γεωγραφικές προϋποθέσεις για να μπορέσει να γίνει το επιχειρηματικό κέντρο όλης της χώρας.
Θα βγούμε μπροστά και θα διεκδικήσουμε όπως είπα με κοστολογημένες και επιστημονικά εμπεριστατωμένες προτάσεις τα εμβληματικά αυτά έργα. Γιατί δεν γίνεται να μιλάμε σήμερα για την δημιουργία ενός εμπορευματικού κέντρου το οποίο να μην έχει έδρα στην Λάρισα. Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι στις εξελίξεις. Η Λάρισα είναι η μοναδική Π.Ε. που συγκεντρώνει όλα τα απαιτούμενα κριτήρια για την δημιουργία μίας τέτοιας εμβληματικής επένδυσης.
Φαντάζομαι έχετε ακούσει για το θέμα που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες για την δημιουργία εμπορικού αεροδρομίου που πολλές περιφέρειες και δήμοι ανά τη χώρα διεκδικούν την εγκατάσταση του. Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω ειδικά για ποιους λόγους πρέπει η εγκατάσταση του να γίνει Λάρισα. Φανταστείτε όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά μας προϊόντα να βρουν άμεσα οδούς εξωστρέφειας και να προκαλέσουν άμεσες εξαγωγές. Σκεφτείτε τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.
Θα διεκδικήσουμε όλες αυτές τις επενδύσεις και τις υποδομές βγαίνοντας μπροστά καταθέτοντας επιχειρήματα και βιώσιμο σχέδιο σε συνέργεια με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ και σε ένα τρίτο αλλά σημαντικό ρόλο που πρέπει να έχει το Επιμελητήριο Λάρισας. Είναι ο μοναδικός θεσμός ο όποιος μπορεί να δημιουργήσει τάσεις και συνήθειες.
Η στροφή προς την κατανάλωση τοπικών προϊόντων στις μέρες μας φαίνεται ουτοπιστική. Είμαι σίγουρος ότι σχεδόν όλοι σας δεν γνωρίζετε ποια από τα προϊόντα που καταναλώνετε, παράγονται από τις τοπικές επιχειρήσεις. Πόσο σημαντική όμως είναι η αύξηση της κατανάλωσης τοπικών προϊόντων από τους συμπολίτες μας; Η απάντηση νομίζω είναι εύκολη. Έχει τεράστια σημασία η κατανάλωση τους από την τοπική κοινωνία. Διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας, αύξηση του εισοδήματος των συμπολιτών μας, ανακύκλωση του χρήματος εντός της τοπικής οικονομίας.
Η μόδα και στην συνέχεια η συνήθεια δεν ξεκινάει από εμάς, εμείς πλέον δύσκολα αλλάζουμε καταναλωτικές συνήθειες. Ξεκινάει από τους μικρούς μας φίλους, τα παιδιά. Προσπάθησε πότε κανείς να εξηγήσει βιωματικά στους μελλοντικούς καταναλωτές τα ευεργετικά οφέλη της κατανάλωσης τοπικών προϊόντων; Ανέπτυξε ποτέ κανείς εκπαιδευτικό υλικό για την αξία της αγοράς τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών. Είναι μία ακόμα ενέργεια που έχουμε σχεδιάσει.
Και αν θέλετε να το προεκτείνουμε ως στάση ζωής απέναντι στις ανησυχίες και το μέλλον των παιδιών μας, ποια είναι η διέξοδος και η βιώσιμη πρόταση μας για το μέλλον μετά τις σπουδές; Η επιδοματική πολιτική; η επιχορήγηση της ανεργίας; Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έλυσε το πρόβλημα, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν σταμάτησε τους χιλιάδες νέους επιστήμονες να ξενιτευτούν.
Η επιχειρηματικότητα και η δημιουργία πραγματικών δομών υποστήριξης των νέων επιχειρηματιών είναι η δομική λύση. Αλλά πριν από αυτό ποιος πρέπει να εξοικειώσει τα παιδιά στην έννοια της επιχειρηματικότητας; Το Επιμελητήριο πρέπει να δημιουργήσει το μηχανισμό εκπαίδευσης και εξοικείωσης των παιδιών με την έννοια της επιχειρηματικότητας. Να καταλάβουν τα παιδιά την έννοια της δημιουργικότητας και την έννοια ανταμοιβής της επίπονης προσπάθειας. Γιατί σήμερα η έννοια της λέξης επιχειρηματικότητα είμαι σίγουρος ότι δεν προκαλεί σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας ενθουσιασμό, μάλλον το αντίθετο. Η δημιουργία εκπαιδευτικού προγράμματος επιχειρηματικότητας στα δημοτικά σχολεία αποτελεί νέα οπτική ως μία λύση για την εξασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών μας.
Συμπερασματικά το όραμα μας για το Επιμελητήριο Λάρισας είναι:
• Να εμπνέει εμπιστοσύνη στα μέλη του και να προωθεί τα συμφέροντα τους
• Να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές για την υγιή ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε συνέργεια με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και την Κυβέρνηση
• Να παράγει τάσεις και να είναι αρωγός στην επιχειρηματική σκέψη και καινοτομία
• Να συμβουλεύει απρόσκοπτα και χωρίς διακρίσεις τις επιχειρήσεις για τα θέματα που τους απασχολούν
• Να διασφαλίζει την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
• Να εκπαιδεύει νέους επιτυχημένους με διεθνή προσανατολισμό επιχειρηματίες
Αυτό είναι το όραμα της παράταξης μας για το ρόλο του Επιμελητηρίου, αυτοί είναι οι στόχοι της Δικής μας ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ.
Για τους παραπάνω λόγους σας καλώ στις επικείμενες εκλογές να ψηφίσετε τον συνδυασμό ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ο οποίος στελεχώνεται από ικανούς και καταξιωμένους στους κλάδους τους επαγγελματίες της αγοράς. Μία ομάδα συναδέλφων με όραμα, πρόγραμμα, στρατηγική, όρεξη για προσφορά και ανιδιοτέλεια.
Στις εκλογές του Δεκεμβρίου ψηφίζουμε ΕΠΑΝΝΕΚΙΝΗΣΗ!
Εκλέγουμε μία ανεξάρτητη, αυτοδύναμη, αποτελεσματική Διοίκηση!

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα