10.9 C
Larissa
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΟ βουλευτής της ΝΙΚΗς Λάρισας, Γεώργιος Ναπ. Ρούνταςαποδομεί την...

Ο βουλευτής της ΝΙΚΗς Λάρισας, Γεώργιος Ναπ. Ρούνταςαποδομεί την κυβέρνηση σε ότι αφορά στο νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Ο Βουλευτής της ΝΙΚΗς Λάρισας Γεώργιος Ρούντας σε συνέντευξη που έδωσε στο δημοσιογράφο και διευθυντή του TV Θεσσαλία κ. Γιάννη Κολλάτο αποδομεί το αφήγημα της κυβέρνησης περί συνταγματικότητας του δικαιώματος στο γάμο από τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Ποιοι είναι αυτοί που βανδαλίζουν και δεν σέβονται την ελεύθερη έκφραση, τελικά; Μας επιβάλει το ευρωπαϊκό δίκαιο τη θέσπιση ενός τέτοιου γάμου και την επαγόμενη υιοθεσία; Είναι όντως συνταγματικό το νομοσχέδιο; Κρατάει, πράγματι, αποστάσεις από την παρένθετη μητρότητα και την προσβολή στη γυναικεία φύση; Είναι δημοκρατική έκφραση από όποιον βουλευτή διαφωνεί η αποχή;

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=zZgMbZc0e8E

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Γ. Κολλάτος: Κύριε Ρούντα καλό μεσημέρι.

Γ. Ρούντας: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το βήμα που μουδίνεται και για την εκπομπή σας.

Γ. Κολλάτος: Για πέστε μου λίγο, τί εικόνα είδατε, και ποια ηπρώτη σας αντίδραση;

Γ. Ρούντας: Βεβαίως, χτες το πρωί, λοιπόν, την ώρα που μπήκαμε να εκκλησιαστούμε στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχίλλειου, η εικόνα ήταν συγκλονιστική. Υπήρχανεσπρέυ γκράφιτι, τα λεγόμενα, με εξαιρετικά προσβλητικάμηνύματα, τα οποία ήταν γραμμένα στα σκαλιά στην είσοδοτου ναού και στα πλάγια του ναού.

Τα μηνύματα ήταν προσβλητικά και για την ίδια την ορθόδοξη πίστη μας και για τον Σεβασμιότατο τον Δεσπότη, και γενικά προσέβαλαν θεμελιώδεις αξίες και αρχές της Πίστης και τη Πατρίδας, της υγιούς αγάπης προς την Πατρίδα εννοώ, και φυσικά προσβάλλουν κάθε έννοια της δημοκρατίας.

Ήταν συγκλονιστικό, γιατί κάθε πιστός που ήταν εκεί, τα μικρά παιδιά, ακόμη και οι μεγαλύτεροι. Όλοι μας νοιώσαμε μίααπειλή να σας πω την αλήθεια.

Γ. Κολλάτος: Το θεωρείτε τυχαίο ότι έγινε στον Μητροπολιτικό ναό με δεδομένο ότι το απόγευμα υπήρχε και αυτή η διάλεξη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη για το θέμα του γάμου των ομοφύλων;

Γ. Ρούντας: Βεβαίως, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι είναιτυχαίο. Οφείλω να ομολογήσω επίσης, μία μικρή παρένθεση, ότι όσοι βρεθήκαμε το απόγευμα στη διάλεξη του Σεβασμιότατου, οφείλω να ομολογήσω και γω που την άκουσα ολόκληρη, ήταν μνημειώδης η ομιλία του.

Γ. Κολλάτος: Θέλω λίγο να μείνουμε σ’ αυτό, γιατί αν δεν κάνω λάθος είστε νομικός και ο Σεβασμιότατος έχει αναλάβει το νομικό κομμάτι, άφησε να εννοηθεί ότι είναι και αντισυνταγματικό. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Γ. Ρούντας: Φυσικά και ισχύει. Βεβαίως, και θα σας πω. Εντελώς ενδεικτικά, να σας πω ότι το άρθρο 9 του χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεμελιώνει το δικαίωμα στον γάμο και στην οικογένεια, σύμφωνα με το δίκαιο της κάθε χώρας – μέλους.

Δηλαδή, η κάθε χώρα μέλος της Ε. Ε. και εν προκειμένω και η Ελλάδα, τα ζητήματα του Οικογενειακού Δικαίου θα τα ρυθμίζει μόνη της, σύμφωνα με το δικό της εθνικό δίκαιο. Αυτό τι σημαίνει; Ότι δεν υπάρχει καμία απολύτων πίεση από κανέναν ξένο φορέα. Συνεπώς, η κυβέρνηση προωθεί αυτές τις αλλαγές με καθαρά δικής της πρωτοβουλία και με αγαστή συνεργασία των άλλων κομμάτων.

Γ. Κολλάτος: Μισό λεπτό, όμως. Υπάρχει και η άποψη που ακούγεται ότι σε άλλες χώρες, στην Ολλανδία, για παράδειγμα, θυμάμαι, ισχύει από το 2001 αυτό.

Γ. Ρούντας: Δεν έχει να κάνει. Το άρθρο 9 του χάρτη που σας λέω, των θεμελιωδών δικαιωμάτων, είναι ξεκάθαρο. Επίσης, να σας πω ότι το άρθρο 12 της ΕΣΔΑ που αν ανατρέξει οποιοσδήποτε πολίτης στο άρθρο 12 της ΕΣΔΑ, με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα δει και θα διαβάσει ξεκάθαρα ότι το συγκεκριμένο άρθρο μιλάει για άνδρα και για γυναίκα. Αναφέρει ότι ο άνδρας και η γυναίκα έχουν το δικαίωμα να συνάπτουν γάμο και να ιδρύουν οικογένεια σύμφωνα με τους εθνικούς νόμους. Άρα, δεύτερο σημείο όπου βλέπουμε ότι προκρίνεται η εθνική νομοθεσία του κάθε κράτους – μέλους, χωρίς καμία ξένη πίεση κι ότι μιλάει ξεκάθαρα για άνδρα και γυναίκα.

Και τώρα στο ζήτημα της συνταγματικότητας, που πολύ σωστά τοποθετήθηκε χθες ο Σεβασμιότατος, που σας ξαναλέω ήταν μνημειώδης η ομιλία του, τι λέει το άρθρο 21; Ότι η οικογένεια είναι θεμέλιο της κοινωνίας, ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία. Αυτός, λοιπόν, ο προωθούμενος γάμος ΛΟΑΤΚΙ, σε καμία των περιπτώσεων δεν προωθεί το άρθρο 21. Είναι αντισυνταγματικός. Καταργεί τη μητρότητα, την πατρότητα, την παραδοσιακή οικογένεια… Είναι τραγικό.

Γ. Κολλάτος: Είστε ξεκάθαρος.

Γ. Ρούντας: Ναι, είναι τραγικό, ξέρετε, αυτή τη στιγμή με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, έτσι, θα στερούνται κάποια παιδιά με εντελώς αντιδημοκρατικό και φασιστικό τρόπο, τους δύο γονείς τους. Το συμπληρωματικό πρότυπο της μητέρας και του πατέρα.

Γ. Κολλάτος: Υπάρχει όμως μια ιδιαιτερότητα. Είναι πολύ μικρή αυτή η μειονότητα αλλά υπάρχει Υπάρχουν κάποιοι ξένοι γονείς που έχουν έρθει στην Ελλάδα, που ήταν διαφορετική εκεί η νομοθεσία και έχουν τέτοια παιδιά. Αυτά θα πρέπει να τα αναγνωρίσουμε με κάποιον τρόπο;

Γ. Ρούντας: Θα σας πω. Προσέξτε τι γίνεται. Γίνεται αυτή τη στιγμή, μέσω του άρθρου 11 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, μία εμπορευματοποίηση και, συγγνώμη τώρα για την έκφραση αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται. Εμπορευματοποιείται η γυναικεία μήτρα. Ξέρετε, μεταβάλλουμε αυτή τη γυναίκα σε ένα αντικείμενο, σε ένα εξάρτημα. Μιλάμε για πλήρη εξαθλίωση και υποβάθμιση της γυναίκας. Δηλαδή αυτό το άρθρο δίνει το δικαίωμα της παρένθετης μητρότητας σε άνδρες εκτός Ελλάδος. Το διανοείστε αυτό;

Μιλάμε για μια φάμπρικα της παρένθετης μητρότητας και μία φάμπρικα των εξωσωματικών γονιμοποιήσεων. Αυτά είναι πάρα πολύ επικίνδυνα πράγματα. Ξέρετε, η ελληνική κοινωνία έχει πάρα πολλά προβλήματα. Αυτές τις μέρες, ήρθα στη Θεσσαλία τα είδα από κοντά και με έπιασε η ψυχή μου. Πέρασα από το Σωτήριο, από το Καλαμάκι, από τα παρακάρλια.

Αυτή τη στιγμή ο κόσμος πνίγεται. Καταστρέφεται η Θεσσαλία. Αυτά είναι τα προβλήματά μας; Υπάρχει εγκληματικότητα, υπάρχει οικονομική ύφεση, υπάρχει ανασφάλεια. Αυτά είναι τα προβλήματά μας; Και να σας πω και κάτι άλλο; Από τη στιγμή που αποκαταστάθηκε η δημοκρατία στη χώρα και διανύουμε αυτό που λέμε τη λεγόμενη Τρίτη ελληνική δημοκρατία, ξαφνικά θυμηθήκαμε ότι υπάρχει ανισότητα; Δηλαδή η ίδια η Κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή, αυτοαναιρείται. Είναι σαν να λέει ότι τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα. Και όντως να σας πω την αλήθεια; Ο τρόπος με τον οποίο νομοθετεί είναι καθαρά αυταρχικός. Είναι αδιανόητο για ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, να υπάρχει διαβούλευση μίας εβδομάδας. Ξέρετε, είναι τραγικό. Ο θεσμός της διαβούλευσης, και κατά την κρίση μου αλλά και γενικότερα, είναι ο πυρήνας της δημοκρατίας.

Γ. Κολλάτος: Δεν είναι το μοναδικό. Είναι τόσα πολλά που έχουν περάσει έτσι με fast track διαβούλευση, που…

Γ. Ρούντας: Αλήθεια σας λέω, προς επίρρωση, και συγχαρητήρια που το λέτε, είστε πραγματικά πολύ ενημερωμένος, όλα τα νομοσχέδια που έχουν έρθει σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο μέχρι και τώρα που μιλάμε είναι fasttrack διαδικασία.

Γ. Κολλάτος: Εδώ, κύριε Ρούντα, όλη η Ευρώπη συζητά για την νέα ΚΑΠ και για τις επιδοτήσεις που μειώνονται δραστικά και η διαβούλευση αυτή δεν έγινε σχεδόν ποτέ. Υπήρχε, βέβαια, τότε το άλλοθι ότι ο κορονοϊός, δεν ήταν εύκολα αλλά δεν μπορεί να μην έρχεσαι στη Θεσσαλία να συζητήσεις το μέλλον…

Γ. Ρούντας: Εννοείται.., είναι δυνατόν να παρακάμπτεις τη Θεσσαλία; Είναι αδιανόητο, είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα. Τις επόμενες μέρες, πρώτα ο Θεός, θα έχω πολύ περισσότερες λεπτομέρειες και να με συγχωρείτε που είμαι λίγο βιαστικός, πρέπει να επιστρέψω στην αίθουσα της επιτροπής. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για τον χρόνο που μου δώσατε.

Γ. Κολλάτος: Βεβαίως, να δούμε ποιοι θα διαφωνήσουν. Υπάρχουν και τέτοια θέματα.

Γ. Ρούντας: Να σας πω κάτι και πριν κλείσω, είναι τραγικό για μένα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να προτρέπει τους βουλευτές σε έναν δημοκρατικό κοινοβουλευτικό ευνουχισμό. Δηλαδή, του λέει να μην έρθουν, να απέχουν. Είναι δυνατόν βουλευτής να παίρνει εντολή από τον Πρόεδρο του κόμματός του να απέχει για να μην εκφραστεί; Αυτό ξέρετε παραβιάζει κάθε έννοια κοινοβουλευτισμού και δημοκρατίας. Μου είναι αδιανόητο. Εγώ, πραγματικά, προτρέπω όλους τους βουλευτές, εάν σέβονται την κοινοβουλευτική τους αξιοπρέπεια, να έρθουν και να τοποθετηθούν ξεκάθαρα.

Ευχές σε όλη τη Θεσσαλία, να δίνει το παράδειγμα της υπομονής σε όλη την Ελλάδα.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα