Βιβλική είναι η καταστροφή στο μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας, ενώ περιοχές της Λάρισας και των Τρικάλων εξακολουθούν να βρίσκονται θαμμένα κάτω από τόνους λάσπης και νερού μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Στη Λάρισα ο κίνδυνος να υπερχειλίσει ο Πηνείος μειώνεται, καθώς υποχωρεί η στάθμη του νερού. Ωστόσο, στην Αγία Παρασκευή το νερό έφτασε μέχρι την πεζογέφυρα στην Κοιλάδα των Τεμπών καταστρέφοντάς την, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες φωτογραφίες η γέφυρα κρατιέται πλέον από ένα συρματόσχοινο.

Σε κάποιες συνοικίες της πόλης τα νερά έχουν υποχωρήσει και συνεχίζεται η άντληση τους από την πυροσβεστική, ενώ σε άλλες το πλημμυρικό φαινόμενο παραμένει σε μεγάλη έκταση και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων.

Τα τελευταία 24ωρα το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην συνοικία της Γιάννουλης και συγκεκριμένα στις Εργατικές Κατοικίες της συνοικίας όπου και σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, έχει δημιουργηθεί πλέον ένα ιδιαίτερο γεωλογικό φαινόμενο καθώς πέραν της κοίτης του Πηνειού έχει διαμορφωθεί και μια νέα, δεύτερη, κοίτη, εξαιτίας των νερών που έφτασαν στη Λάρισα από τις γειτονικές πεδιάδες.

Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν την παροχή βοήθειας στους κατοίκους που έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους, με τρόφιμα, νερά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στις δομές που έχουν δημιουργηθεί από το δήμο, ενώ γίνεται προσπάθεια ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων αυτών να μεταφερθούν σε άλλους χώρους, όπως είναι και τα ξενοδοχεία της περιοχής.

Ταυτόχρονα δύσκολη παραμένει και η κατάσταση στα χωριά του νόμου και στον κάμπο της Λάρισας, όπου τα πλυμμηρικά φαινόμενα βρίσκονται ακόμη σε ένταση.

newsit.gr