30.7 C
Larissa
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΟλοκληρώθηκαν τα Εγκαίνια της Έκθεσης «Από τον Τροχό στην...

Ολοκληρώθηκαν τα Εγκαίνια της Έκθεσης «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας – Μέρος Ι» στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια της σπονδυλωτής έκθεσης «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας – Μέρος Ι», στον εκθεσιακό χώρο του Πάρκου Καινοτομίας JOIST εχθές, 26 Μαΐου 2022.

Η δημιουργική ομάδα του JOIST παρουσίασε το πρώτο μέρος της έκθεσης, που είναι αφιερωμένο στον τροχό και το γρανάζι. Πρόκειται για μια παραγωγή του Πάρκου Καινοτομίας JOIST, σε συνεργασία με το Μουσείο Hρακλειδών και διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη της Xiaomi και χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ.

Το κοινό καλοσώρισε ο Ιδρυτής του JOIST και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, κ. Τάσος Βασιλειάδης τονίζοντας πως «Ευελπιστούμε πως τα επόμενα χρόνια, μέσα από το Πάρκο Καινοτομίας JOIST, νέα άτομα θα έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν και να αλλάξουν τον κόσμο με τις εφευρέσεις τους» και «Μέσα από τη συγκεκριμένη έκθεση θέλουμε να δείξουμε ότι η τέχνη συνδυάζεται απόλυτα με την επιστήμη και την επιχειρηματικότητα.»

Ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων, κ. Γιώργος Σούλτης χαιρέτησε την έκθεση αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Η Λάρισα αλλάζει μορφή και εικόνα τα τελευταία χρόνια και είμαι σίγουρος πως το Πάρκο Καιντομίας JOIST θα συντελέσει σε αυτή την αλλαγή» και η Γενική Διευθύντρια του Μουσείου Ηρακλειδών, κα Ελένη Νομικού, υπογραμμίζοντας πως «Χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να πειστεί η κοινωνία ότι πολιτισμός είναι το σύνολο των κοινωνικών εκφάνσεων μιας περιόδου και ενός τόπου. Αν κάποιος αναζητά έμπνευση για το μέλλον, ίσως μπορεί να τη βρει γνωρίζοντας το παρελθόν. Την αλυσίδα σημαντικών γεγονότων της τεχνολογικής ιστορίας, αναδεικνύει η παρούσα έκθεση.»

Την έκθεση προλόγησε η Curator of Exhibitions & PublicEngagement του JOIST, κα Κλαίρη Μπακούρα, αναφέρονταςπως «Σήμερα ανοίγουμε τον πρώτο εκθεσιακό σπόνδυλο που είναι αφιερωμένος στον τροχό και το γρανάζι, ως ορόσημα για την ιστορία της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους. Το concept της έκθεσης αντανακλά πώς οι αρχαίες ποιότητες, όπως είναι η παρατήρηση, η περιέργεια, ο πειραματισμός και η δημιουργία, συμβολίζουν την αιώνια προσπάθεια του ανθρώπου να καταλάβει τον κόσμο γύρω του και να υπερβεί τις διάφορες δυσκολίες που ανακύπτουν ανά τους αιώνες. Κατανοώντας την ιστορία της καινοτομίας, μπορούμε να κατανοήσουμε πώς ως είδος βρεθήκαμε έως εδώ και να αποφασίσουμε, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά, να τολμήσουμε και να καινοτομήσουμε.»

Οι παρευρισκόμενοι/ες είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν την έννοια της καινοτομίας μέσα από 3.500 χρόνια ιστορικής αναδρομής, με νέες τεχνολογίες και μουσειολογικές προσεγγίσεις. Στο πρώτο δωμάτιο της έκθεσης συνάντησαν το ολόγραμμα του Εανάτουμ από την πόλη Λαγκάς της Μεσοποταμίας, στο δεύτερο ένα τρισδιάστατο animation και μια κατασκευή που εξιστορούν την εξέλιξη του τροχού και του γραναζιού, και στο τρίτο τους/ις περίμενε το ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, με επεξηγηματικό βίντεο από το Μουσείο των Ηρακλειδών, καθώς και ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής που συνδέει την τεχνολογία του τότε με το σήμερα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πλαισιώθηκαν από μουσική καιεπιμελημένες λίστες κοκτέιλ από τους Cantineros, ενώ τα παιδιά μάθαιναν και ψυχαγωγούνταν μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες γύρω από τη θεματική της έκθεσης.

 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό έως και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Μάθετε περισσότερα για την έκθεση:

https://joistpark.eu/ekdiloseis/ekthesi-apo-ton-troxo-stin-texniti-noimosyni/

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Τόπος διεξαγωγής: JOIST Πάρκο Καινοτομίας, Βαλτετσίου & Τριπόλεως, Λάρισα

Email: [email protected]

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410 234422


google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα