Αφήνοντας το φαγητό στη φωτιά, οι χασισοκαλλιεργητές του Ολύμπου έφυγαν όπως-όπως από το γιατάκι τους, επιτυγχάνοντας να διαφύγουν της σύλληψης κατά την έφοδο αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, το πρωί της Τετάρτης 15 Σεπτεμβρίου. Με εξαίρεση δύο συλληφθέντες, ένας μεγάλος αριθμός δραστών μέσα από γκρεμούς και άγνωστα μονοπάτια διέφυγε (σ.σ. στο μαγειριό βρέθηκε αναμμένη η φιάλη υγραερίου όπου έβραζαν φασολάδα) αφήνοντας πίσω τους 5.052 πανύψηλα δενδρύλλια κάνναβης, που, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΛ.ΑΣ., θα τους απέδιδαν 11 τόνους χασίς, η αξία του οποίου εκτιμάται πως ανέρχεται σε 30-40 εκατ. ευρώ.

Οι καλλιεργητές δούλεψαν συστηματικά επί μήνες για να προετοιμάσουν την φυτεία, κόβοντας έλατα και φτιάχνοντας «χωράφια» τα οποία αθροιστικά φτάνουν τα …40 στρέμματα. Τους κορμούς τους μετακινούσαν πλευρικά φράζοντας τις καλλιέργειες.

Ήταν τόσο οργανωμένοι που διέθεταν ακόμα και ένα μικρό φωτοβολταϊκό καθώς και μπαταρίες ώστε να φορτίζουν τα κινητά, ενώ υπήρχαν και ηλεκτρικές σκούπες ώστε να ρουφάνε τον αέρα καθιστώντας αεροστεγείς τις συσκευασίες της φούντας, δηλαδή την γνωστή μέθοδο βάκουμ.

Στον καταυλισμό βρέθηκαν επίσης γυναικεία ρούχα και είδη υγιεινής μες την αστυνομία να εικάζει ότι η παρουσία των γυναικών σχετίζεται με το καθημερινό μαγείρεμα καθώς η σπείρα ήταν πολυπρόσωπη.

Παρόλα αυτά ουδείς, επί μήνες, τους πήρε χαμπάρι καθώς η πρόσβαση είναι δύσκολη και μέσα από γκρεμούς, έστω και αν απέχει μόλις δυο ώρες πεζοπορίας από την Καλλιπεύκη. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι ούτε από ντρόουν ήταν ορατή.

Περισσότερα η αστυνομία ελπίζει να πληροφορηθεί από τους δυο Αλβανούς που συνέλαβε σε μια ρεματιά, καθώς οι υπόλοιποι εξαφανίστηκαν μέσα στους γκρεμούς σαν κατσίκια …

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα, Ελευθερία)