ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΌταν η ΑΕΛ άγγιξε ημιτελικά στην Ευρώπη! (Video)

Όταν η ΑΕΛ άγγιξε ημιτελικά στην Ευρώπη! (Video)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Ήταν 20 Μαρτίου του 1985, όταν η ΑΕΛ για το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, αντιμετώπιζε τη σπουδαία Ντιναμό Μόσχας, στο στάδιο της Τιφλίδας, λόγω κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη Μόσχα. Ηττήθηκε με 1-0 και αποκλείστηκε στη ρεβάνς με ένα γκολ του Φομίτσεφ στο 61′, ενώ το πρώτο παιχνίδι είχε ολοκληρωθεί με 0-0 στο Στάδιο Αλκαζάρ. Η ΑΕΛ του Αντρεϊ Στρεϊλάου χάνει μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος, αλλά δεν βάζει το χρυσό γκολ που θα της έδινε το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Εάν περνούσε, θα αντιμετώπιζε τη Ραπίντ Βιέννης στα ημιτελικά και είχε την ευκαιρία να φτάσει στον τελικό κόντρα στην πανίσχυρη εκείνη την περίοδο Εβερτον στο Ρότερνταμ. 

Ντιναμό Μόσχας: Προυντνίκοφ, Σίλκιν, Νοβίκοφ, Φομίτσεφ, Γκολόβνι, Χαπσάλις, Αταούλιν, Βασίλιεφ, Στουκάσοφ (68′ Πουντίσεφ), Καρατάεφ (86′ Μπόροντιουκ), Γκαζάεφ.

ΑΕΛ: Πλίτσης, Παραφέστας, Πατσιαβούρας, Γκαλίτσιος, Μητσιμπόνας, Βουτυρίτσας, Ζιώγας (38′ Τσιώλης, 68′ Ρήγας), Κμίετσικ, Άνταμτσικ, Ανδρεούδης, Βαλαώρας.

Δείτε το video

Πηγή

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα