Άλλοι τέσσερις ομογενείς έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις ενόπλων στο χωριό Μπουγάζ, κοντά στη Μαριούπολη, ανεβάζοντας στους έξι τον συνολικό αριθμό των νεκρών Ελλήνων, καθώς νωρίτερα άλλοι δύο ομογενείς σκοτώθηκαν και 6 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στο χωριό Σαρτανά στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα παιδί.  Βαθύτατη θλίψη για «τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς» εξέφρασε, σε νέα ανακοίνωση, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην Ουκρανία Γιάννης Σουλιώτης ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκε η πληροφορία για τον θάνατο των τεσσάρων ομογενών στο Μπουγάζ.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ισχυρή επίθεση με βόμβες στα χωριά κατά μήκος της γραμμής επαφής, μεταξύ αυτών και το χωριό Σαρτανά.

Στη γραμμή επαφής Ρωσίας – Ουκρανίας, σε περίπου 15 χωριά σημειώθηκαν σφοδροί βομβαρδισμοί από ρωσικές δυνάμεις, μεταξύ αυτών τα Γρανίτνε (το χωριό όπου πριν την εισβολή είχαν σκοτωθεί 2 ομογενείς σε διένεξη με Ουυκρανούς στρατιώτες), Στάρα Ιγνάτια, Βαλχάβα, Τσερμαλίκ και Σαρτανά.

Η περιοχή του Σαρτανά όπου σκοτώθηκαν νωρίτερα δυο ομογενείς και τραυματίστηκαν 6, είναι και αυτή μια περιοχή με έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην Ζαπορίζια, μεταξύ των σπιτιών που έχουν πληγεί είναι αυτό της προέδρου του τμήματος ελληνικών σπουδών Μαριούπολης και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως ανέφερε, οι άνθρωποι αυτοί με τους οποίους είχαν μιλήσει τις προηγούμενες μέρες στις εν λόγω περιοχές εξέφραζαν φόβους για βομβαρδισμούς.

Το 2014 όταν είχε ξεσπάσει η σύγκρουση με τους αυτονομιστές είχαν σκοτωθεί και τότε συγγενείς και φίλοι τους, θυμούνται.

Η ΕΡΤ εξασφάλισε αποκλειστικές εικόνες από σημείο βομβαρδισμού στο Σαρτανά. Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές:

Η ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων».

Αποστολή στην Ουκρανία: Γιάννης Σουλιώτης

Πηγη: ert.gr