Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας παρέλαβαν τέσσερα αεροσκάφη Σουχόι Su-25 (φωτογραφία αρχείου, επάνω) από τη Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης.

Δεν διαψεύστηκε

Η χώρα των Βαλκανίων είχε αγοράσει τα υποηχητικά αεροπλάνα πριν δύο δεκαετίες και πλέον, το 2001.

Δείτε ακόμα – Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στα ανατολικά – Παραχωρεί έδαφος ο ουκρανικός στρατός

Το υπουργείο Αμυνας της Βόρειας Μακεδονίας ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την παράδοση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Και άρματα μάχης

Τα Σκόπια έστειλαν εξάλλου πρόσφατα στο Κίεβο πεπαλαιωμένα κύρια άρματα μάχης T-72, προκαλώντας την αντίδραση της Μόσχας.

Η Βόρεια Μακεδονία έστειλε αρκετά κύρια άρματα μάχης σοβιετικού σχεδιασμού στην Ουκρανία καθώς ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό του υλικού των ενόπλων δυνάμεών της.

Η βαλκανική χώρα σκοπεύει να αποκτήσει νέα άρματα μάχης για να εξασφαλίσει τη διαλειτουργικότητα με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, εξήγησε το υπουργείο Αμυνας.

Ρωσική αντίδραση

Η Ρωσία θεώρησε «μεγάλο λάθος» την απόφαση των αρχών της Βόρειας Μακεδονίας να δωρίσουν άρματα μάχης T-72 στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Αν και είναι ξεπερασμένος εξοπλισμός, γεγονός παραμένει ότι τα Σκόπια είναι πιστός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και εμπλέκονται στην παράδοση όπλων στην Ουκρανία, συμβάλλοντας έτσι στη συνέχιση της εγκληματικής δραστηριότητας του καθεστώτος στο Κίεβο κατά του άμαχου πληθυσμού στο Ντονμπάς», τόνισε η Ζαχάροβα.

Πηγη: in.gr