Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Κοινότητα Φίλων Αργεντίνικου Tango Λάρισας» διοργανώνει Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ Αργεντίνικου Tango στην πόλη της Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων, από 24 έως 26 Νοεμβρίου 2023.

Το «Abrazo Milonguero Tango Festival 2023» όπως ονομάζεται, θα περιλαμβάνει χορευτικές βραδιές (milongas) με Tango Shows από παγκοσμίως αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους μυημένους χορευτές (και όχι μόνο), καθώς επίσης και ομιλίες – παρουσιάσεις για την ιστορία της μουσικής του Αργεντίνικου Tango.

Είναι η τέταρτη χρονιά που ο σύλλογος διοργανώνει το συγκεκριμένο φεστιβάλ, καθώς τις τρεις προηγούμενες φορές σημείωσε τεράστια επιτυχία, φιλοξενώντας  χορευτές από όλη την Ευρώπη και την Αργεντινή, προσφέροντας χορευτικό τουρισμό στην πόλη μας.

Καλεσμένοι για φέτος είναι οι παγκοσμίου φήμης χορευτές – καλλιτέχνες και δάσκαλοι από την Αργεντινή, Noelia Hurtado & Facundo De La Cruz!

Επίσης, καλεσμένοι από την Αθήνα,  ένα ανερχόμενο και καταξιωμένο χορευτικό ζευγάρι, ο Ανδρέας Σπηλιόπουλος και η Γεωργία Παπαδόγιαννη, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες μιας εκ των καλυτέρων ακαδημιών tango της πρωτεύουσας!

Για τις μουσικές επιλογές των χορευτικών βραδιών (milongas) έχουν προσκληθεί οι διεθνώς αναγνωρισμένες και άριστες γνώστριες της μουσικής tango, οι TDjs Χριστίνα Αραμπατζή και Έλενα Γκόση από την Αθήνα.

Παράλληλα με τα χορευτικά δρώμενα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσίαση – ομιλία για την ιστορία της μουσικής και της κουλτούρας του Αργεντίνικου Tango, με εισηγητή τον Τίμο Σλαβίδη, επαγγελματία TDJ από τη Θεσσαλονίκη.

Το φεστιβάλ είναι μια διαφορετική «πολιτιστική νότα» που θα λάβει χώρα στην πόλη μας και θα είναι ανοιχτό για όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να συμμετέχουν.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Αργεντίνικου Tango Λάρισας, λειτουργεί για δεκαέξι χρόνια, με συνεχείς δράσεις, μαθήματα, σεμινάρια, πληθώρα εκδηλώσεων, βραδιών Αργεντίνικου Tango (milongas) σε εβδομαδιαία βάση, 3ήμερα σεμινάρια και μεγαλύτερες εκδηλώσεις όπως το συγκεκριμένο φεστιβάλ.

Συνεργάζεται με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου μας και με άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Ιδρυτές του συλλόγου και χοροδιδάσκαλοι είναι το παγκοσμίως αναγνωρισμένο χορευτικό ζευγάρι των συμπολιτών μας  Έφη Ζαρογιάννη και Κωνσταντίνος Χαλντούπης, οι οποίοι γνώρισαν την κουλτούρα του tango από τις πολυάριθμες επισκέψεις τους και διαμονή τους στο Buenos Aires.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Σύλλογο και το φεστιβάλ, στο τηλέφωνο 6974045759 και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

FB: TangoLarissa2007 – Σύλλογος Φίλων Αργεντίνικου Tango Λάρισας

Instagram: tangoargentino_larissa