Δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών η ανακατασκευή της γέφυρας στην Αμπελιά Φαρσάλων, γεγονός που σημαίνει ότι η αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης των Φαρσάλων, άρα και της Δυτικής Θεσσαλίας με το Βόλο θα πάρει τουλάχιστο δύο χρόνια μέχρι να υλοποιηθεί. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση που έχει δώσει ο υφυπουργός Υποδομών κ. Ταχιάος στο δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου.

Ο υφυπουργός κατέστησε σαφές στην τελευταία περιοδεία του στη Θεσσαλία ότι στις άμεσες προτεραιότητες είναι ο δόμος Λάρισας- Καρδίτσας που έχει αποκοπεί στην Αστρίτσα και η γέφυρα της Διάβας.

Σε ότι αφορά τη γέφυρα στην Αμπελιά φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικέ δυσκολίες ακόμη και για πρόχειρη αποκατάσταση μέσω γέφυρας Belley, από το στρατό γιατί το μήκος αυτής που έπεσε είναι μεγαλύτερο από 60 μέτρα (κάθε belley έχει μήκος 30 μέτρα)και θα απαιτηθεί στηθαίο στη μέση ώστε να δεχθεί πρόχειρα δύο τέτοιου τύπου γέφυρες που χρησιμοποιεί το Μηχανικό.

Είναι προφανές ότι το πλήγμα για την τοπική οικονομία της Θεσσαλίας είναι μεγάλο γιατί η γέφυρα στην Αμπελιά αφενός μεν συνδέει Καρδίτσας, Τρίκαλα, Σοφάδες και Φάρσαλα με το λιμάνι του Βόλου, αλλά και τις παραλίες του Παγασητικού, άρα θα έχουμε μείωση και του εμπορευματικού φόρτου και της τουριστικής κίνησης.

Συνεπώς θα είναι κομμένη στα δύο η Δυτική από την Ανατολική Θεσσαλία

thessaliatv.gr