Ακόμα ένα μωράκι γεννήθηκε στο νοσοκομείο των Χανίων από παρένθετη μητέρα που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεφών.

Πρόκειται, σύμφωνα με το zarpanews.gr, για ένα υγιέστατο αγοράκι, το ένατο κατά σειρά μωρό που γεννιέται το τελευταίο δεκαπενθήμερο μετά την αποκάλυψη της πρωτοφανούς υπόθεσης.

Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για το εμπόριο βρεφών

Στις φυλακές Χανίων και Νεάπολης Λασιθίου οδηγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα τέσσερις από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση παράνομων υιοθεσιών στην Κρήτη.

Πρόκειται για τον 73χρονο γιατρό, ιδιοκτήτη της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, τον 44χρονο εμβρυολόγο που εργαζόταν στη μονάδα, την 41χρονη γραμματέα της μονάδας και μία 38χρονη αλλοδαπή γυναίκα η οποία φέρεται να έκανε τις συνεννοήσεις με τις παρένθετες.

Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τέσσερα ακόμη άτομα που είχαν προσαχθεί, η μαία της μονάδας και η βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Και οι οκτώ αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, όπως αυτές της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της παραποίησης ιατρικών δεδομένων.

«Μετά τις συλλήψεις μας πέταξαν σαν τα σκυλιά» – Συγκλονίζουν παρένθετες μητέρες

Τρεις γυναίκες που έπεσαν θύματα του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεφών στα Χανιά, μίλησαν για όσα έζησαν και μοιράστηκαν τους φόβους τους μετά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δράση του παράνομου δικτύου.

Και οι τρεις γυναίκες στέκονται στο πλευρό της 42χρονης που έχει προφυλακιστεί ως «μεσίτρια», λέγοντας ότι τις φρόντιζε, υποστηρίζουν ότι δεν έκαναν τίποτα παρά τη θέλησή τους, θεωρούν ότι όλη η διαδικασία έγινε νόμιμα και μπήκαν στο πρόγραμμα για τις παρένθετες επειδή είχαν ανάγκη από τα χρήματα.

Πάντως, μετά τις συλλήψεις για τις παράνομες υιοθεσίες, οι γυναίκες, μιλώντας στο zarpanews, είπαν ότι «τις έχουν παρατήσει σαν σκυλιά».

Πηγη: in.gr