Στην αντιπαραβολή της παρουσίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με αυτήν του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΔΕΘ προχώρησε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μαρινάκης «πορεύονται μόνο με ψέματα, απαντάμε με την αλήθεια και το έργο μας»

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε στο Open ότι «το να σχολιάσουμε τα οικονομικά του κ. Τσίπρα δεν έχει νόημα. 4,5 χρόνια κυβέρνησε και ήρθε στην ΔΕΘ, είτε να πει τα αντίθετα από αυτά που έκανε, είτε να πει ότι θα κάνει αυτά που έχει κάνει ήδη η κυβέρνηση – και αναφέρομαι στους διορισμούς υγειονομικών και εκπαιδευτικών που είναι περισσότεροι από ποτέ – είτε να εξαγγείλει μέτρα που προφανώς δεν είχε κοστολογήσει».

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης αξιοπιστίας μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών ή του πρωθυπουργού και του κ. Τσίπρα.

«Ο κ. Μητρόπουλος χθες κοστολόγησε τα μέτρα του κ. Τσίπρα σε πάνω από 40 δισ. μέσα στην τετραετία. Η αξιοπιστία κρίνεται από τα επιμέρους ζητήματα. Από αυτά που (ο κ. Τσίπρας) είπε χθες στην συνέντευξη τύπου και από όσα έχουν γίνει ήδη. Μόνο τον τελευταίο μήνα αναγγέλλουν μέτρα που κοστολογούν 5 δισ. και μετά καταλήγουν να είναι 20, 30, 40 δισ.» συμπλήρωσε.

«Μέσα σε έναν μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είπαν ότι είχαμε νεκρό κοριτσάκι στον Έβρο. Ψέματα. Λένε «θα βγάλουμε μέτρα 5,5 δισ.». Ψέματα. Δεν ισχύει τίποτα από αυτά που λένε» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε, επίσης ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτά που είπε πέρυσι στην ΔΕΘ τα έκανε. Αυτά που είπε πρόπερσι στην ΔΕΘ τα έκανε» και αναφέρθηκε ειδικότερα στο γεγονός πως η οικονομία «τρέχει» με ανάπτυξη 7,7%, πως έχουν μειωθεί περισσότεροι από 50 φόροι, στο ότι έχουν διοριστεί πάνω από 22.000 εκπαιδευτικοί και στο γεγονός πως έχει ήδη ανοίξει για φέτος προκήρυξη, που αφορά στην πρόσληψη 5.500 υγειονομικών.

«Απ’ την μία σχολιάζουμε όσα κάνει πράξη ο πρωθυπουργός, απ’ την άλλη έναν αρχηγό της αντιπολίτευσης που άλλα λέει και άλλα κάνει», παρατήρησε ο κ. Μαρινάκης.

Πηγη: in.gr