Διευκρινίσεις για το σημερινό συμβάν στον Πύργο Πειραιά παρέχει η Piraeus Tower Α.Ε.. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια εργασιών συγκόλλησης, σημειώθηκε περιορισμένης έκτασης φωτιά.

«Το περιστατικό», επισημαίνεται, «αντιμετωπίστηκε άμεσα, με ίδια μέσα, από την ομάδα ασφαλείας της κατασκευάστριας εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε., σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές στο εργοτάξιο».

Ο Πύργος Πειραιά με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023 και θα αποτελέσει τον πρώτο ψηφιακό «πράσινο» ουρανοξύστη της Ελλάδας, πιστοποιημένος στην ανώτατη βαθμίδα Platinum, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο LEED. Παράλληλα θα φέρει την πιστοποίηση WELL που αφορά την υγεία και ευεξία των χρηστών του κτιρίου.

Με 19.000 τ.μ. γραφείων, 7.000 τ.μ. εμπορικών χώρων και 700 τ.μ. χώρων εστίασης, ο Πύργος του Πειραιά των 22 ορόφων θα φιλοξενήσει τους νέους χρήστες του στις αρχές του 2024. Στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνουν φυτεύσεις σε 1.000 τ.μ., ενώ υπάρχει η πρόβλεψη μίσθωσης θέσεων στον χώρο στάθμευσης του ΟΛΠ, που θα συνδέεται με τον Πύργο μέσω πεζογέφυρας.

Για να χτιστεί το κτίριο-τοπόσημο του Πειραιά, που έμεινε κενός για δεκαετίες, κατεδαφίστηκε η παλαιά Κεντρική Δημοτική Αγορά Πειραιώς, καθώς και ένα ιστορικό κτίριο με ένα ρολόι στην κορυφή του. Με τον κυρίως όγκο του κτιρίου να παραμένει εσωτερικά ημιτελής, αξιοποιήθηκαν για κάποια χρόνια μόνο οι τρεις πρώτοι όροφοί του, για καταστήματα, γραφεία και εκπαιδευτήρια.

Τουλάχιστον τέσσερις φορές επιχειρήθηκε να αξιοποιηθεί χωρίς επιτυχία ώσπου τον Μάιο του 2019 προκηρύχθηκε νέος διαγωνισμός από τον νυν δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για αποπεράτωση και αξιοποίηση του κτιρίου για 99 χρόνια. Το ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα για τον Δήμο Πειραιά ανέρχεται στα 1,01 εκατ. ευρώ, με αναπροσαρμογή 2% ετησίως. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 77,8 εκατ. ευρώ.

πηγή: ot.gr

Πηγη: in.gr