Το χρονοδιάγραμμα στελέχωσης του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας έδωσε στη βουλή, ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλη Κόκκαλη.

Το κυβερνητικό στέλεχος αναγνώρισε τη διαρκή προσπάθεια του Λαρισαίου να βελτιωθεί η υφιστάμενη προβληματική κατάσταση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό είναι και το νόημα του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής να αναζητά και να επαναφέρει τα ζητήματα».

Απαντώντας στον κ. Κόκκαλη, είπε μεταξύ άλλων πως «εχουμε δεσμευτεί και εγκριθεί για πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ οκτώ μόνιμες θέσεις ειδικότητας. Αυτή τη στιγμή παράλληλα τρέχει η προκήρυξη των επτακοσίων θέσεων που πρώτα θα βγούνε για τα περιφερειακά νοσοκομεία. Είναι έτοιμη, την έχει επεξεργαστεί η αναπληρώτρια. Μετά θα βγουν και για τα κεντρικά και τα μεγάλα νοσοκομεία, όπως είναι και το πανεπιστημιακό της Λάρισας και έχουν λάβει έγκριση οι πέντε θέσεις των επικουρικών ειδικότητας ΤΕ Ραδιολογίας και είναι στο τελικό στάδιο.

Αναφορικώς, τώρα με το PET για το οποίο αναφέρεται ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών οι οποίες θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2022, δρομολογούνται οι εγκρίσεις για άμεση πρόσληψη επικουρικού προσωπικού ένα ΠΕΑκτινοφυσικού δύο ΤΕ Νοσηλευτικής και πέντε ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας».

ΟΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Στη δευτερολογία του ο Λαρισαίος βουλευτής, ζήτησε διευκρινήσεις λέγοντας μεταξύ άλλων πως «είπατε ότι οι πέντε επικουρικοί για τους οποίους έχει λήξει η διαδικασία των ενστάσεων από τις 5 Μαΐου, είναι στο τελικό στάδιο υλοποίησης. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα περάσει το καλοκαίρι για να προσληφθούν αυτοί οι πέντε. Τουλάχιστον αυτό να το επιβεβαιώσετε στη δευτερολογία σας.

Για τους μόνιμους εξ όσων κατάλαβα –διορθώστε με- δεν είναι η προτεραιότητα, είναι άλλα νοσοκομεία και μετά είναι το πανεπιστημιακό; Γι’ αυτά, για τις οργανικές θέσεις; Δεκαπέντε ζήτησε η διοίκηση του πανεπιστημιακού για το συγκεκριμένο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο. Είναι πολύ σημαντική η στελέχωση κατά το δυνατόν πιο γρήγορα και με μόνιμο προσωπικό του συγκεκριμένου εργαστηρίου».

Ο κ. Πλεύρης απάντησε ότι «Προτεραιότητα, προφανώς, είναι όλα τα νοσοκομεία. Αυτό, όμως, το οποίο γίνεται τώρα είναι ότι θα υπάρξει πρώτα η προκήρυξη και έχει ολοκληρωθεί η στελέχωση για τα περιφερειακά νοσοκομεία και τις άγονες περιοχές, κυρίως τις νησιωτικές περιοχές, γιατί είναι άμεσες οι ανάγκες κάλυψης αλλά παράλληλα εκεί είναι και τα σημεία στα οποία δεν υπάρχει και η μεγαλύτερη προθυμία να καλυφθούν οι θέσεις. Οπότε, γίνεται μια επιλογή.

Είναι άμεση αυτή η προκήρυξη και εντός του καλοκαιριού θα υπάρξουν και για τις θέσεις, όπου θα γίνει και η κατανομή με βάση τις αιτήσεις που έχουν ζητηθεί και θα ξέρουμε τον ακριβή αριθμό. Τώρα γίνεται η κατανομή για τα μεγάλα νοσοκομεία.

Το επικουρικό προσωπικό το οποίο αναφέρεται και η ενημέρωση η οποία έχω –και θα το δω άμεσα πάλι- είναι ότι είμαστε στο τελικό στάδιο και άμεσα θα καλυφθούν αυτές οι επικουρικές θέσεις. Από εμάς, δηλαδή, έχουν «ανοίξει» και είναι το τελικό στάδιο, όπως είπατε, που έγιναν οι ενστάσεις. Άρα, είναι για άμεση διαδικασία. Πιστεύω ότι, ναι, θα είναι εντός του καλοκαιριού και ειδικά για το συγκεκριμένο νοσοκομείο είχαμε και μια θετική εξέλιξη που επ’ ευκαιρία της ερώτησής σας, γιατί ξέρω ότι σας έχει απασχολήσει και εσάς αυτό το θέμα, όπως και το σύνολο των Βουλευτών της Λάρισας, είναι πολύ σημαντικό ότι πλέον και με ιδιωτική χορηγία που γίνεται και από την οικογένεια Καντόνια μπαίνουμε στο στάδιο υλοποίησης, ότι πλέον θα υπάρχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νεογνών στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.»

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τη συζήτηση της ερώτησης εδώ: