20.9 C
Larissa
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΠλούσιο το εορταστικό πρόγραμμα των Χριστουγέννων στον Δήμο Φαρσάλων

Πλούσιο το εορταστικό πρόγραμμα των Χριστουγέννων στον Δήμο Φαρσάλων

Πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης με αφορμή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διοργανώνει φέτος ο δήμος Φαρσάλων μαζί με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής-Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Φαρσάλων.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν παραστάσεις και δρώμενα για τα παιδιά, εορταστικές μελωδίες, συναυλία, μουσικές παραστάσεις δρόμου και λοιπές δράσεις (σε εξωτερικούς χώρους), με σκοπό τη ψυχαγωγία των κατοίκων και των επισκεπτών, την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, την τόνωση της τοπικής αγοράς και γενικότερα τη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας. Η σηματοδότηση έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων θα γίνει την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Δημαρχείου.Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023- Πλατεία Δημαρχείου

Ώρα: 19.00

Η Γιορτή στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων ξεκινάει με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου. Πριν τη φωταγώγηση,νωρίς το απόγευμα θα λάβει χώραΠαιδική εκδήλωση του ΚΔΑΠ – Κέντρου Κοινότητας ΔΗΚΕΦΑ,ενώ η φιλαρμονική Φαρσάλωνθα μας κρατήσει συντροφιά με χριστουγεννιάτικες κλασικές μελωδίες.

….και η Γιορτή συνεχίζεται με το νεανικό μουσικό σχήμα «ZerawVEGASfeaturingNICOLE&DJDOC»

Ο Άι Βασίλης θα περιμένει τα παιδάκια έξω από το σπιτάκι του, για να ακούσει τις επιθυμίες και τις ευχές τους, να παραλάβει τα γράμματα τους, να φωτογραφηθεί μαζί τους και να τους μοιράσει «χριστουγεννιάτικα δωράκια», παρέα Του. Τα πειραχτήρια Ξωτικά που θα τους χαρίσουν στιγμές διασκέδασης και χαράς

Στο πλαίσιο έναρξης της εορταστικής περιόδου, ο Δήμος θα προσφέρει ζεστό κρασί, ζεστή σοκολάτα και παραδοσιακά γλυκίσματα.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023-Πλατεία Δημαρχείου

Ώρα: 11.00

ΝΤΟΠΙΟΙ,ΣΠΟΡΑΚΑΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Ο Σύλλογος ντόπιων της περιοχής Φαρσάλων «Ο ΕΝΙΠΕΑΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων διοργανώνει μια όμορφη γιορτή τηρώντας τις παραδόσεις του τόπου μας .

Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν το έθιμο των λουκουμάδων το οποίο τηρείται ακόμη στην περιοχή μας μετά τη σπορά σε όλα τα αγροτικά νοικοκυριά. Το δρώμενο θα περιέχει :

Παρασκευή λουκουμάδων και προσφορά

Συμμετοχή στην εκδήλωση θα έχουν αγροτικοί συνεταιρισμοί με τοπικά προϊόντα Πολιτιστικοί σύλλογοι της επαρχίας μας θα συμμετέχουν με χορευτικά .

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 – Πολιτιστικό Κέντρο

Ώρα: 19.30

Μουσική εκδήλωση στήριξης και αλληλεγγύης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φαρσάλων με την Κατερίνα Τασιοπούλου

Στη βραδιά αυτή κοινωνικής ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με Αφιέρωμα στην Χαρούλα Αλεξίου «Τι γλυκό να σ αγαπούν …και να σου το δείχνουν!»

Στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης, για τη στήριξη των άπορων οικογενειών του Δήμου.

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 -Πολιτιστικό Κέντρο

Ώρα: 11.30

«Κάλαντα στη πόλη»

Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Φαρσάλων στο κέντρο της πόλης .

Ώρα: 19.00

Χριστουγεννιάτικη Μουσική εκδήλωση από την Μουσική Σχολή Φαρσάλων .

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα από τους μαθητές της Μουσικής Σχολής του ΟΠΑΚΠΑ Δ.Φ

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023-Πύργος Καραμίχου

Ώρα: 17.00

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Ο Πύργος θα υποδεχθεί για μια χριστουγεννιάτικη συναυλία την χορωδία του συλλόγου των Ντόπιων που θα ψάλλουν τα κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια ,ζωντανεύοντας το χώρο με τις φωνές τους και δημιουργώντας χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Στην εκδήλωση ο Δήμος θα προσφέρει ζεστή σοκολάτα και παραδοσιακά γλυκίσματα.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου -Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων

Ώρα: 19.00

Η Μουσική Σχολή του Ο.Π.Α.Π.Κ.Α. Δήμου Φαρσάλων διοργανώνει «Συναυλία Αλληλεγγύης» για τους συμπολίτες μας που επλήγησαν.

Η Έλενα Τζήκα (μονωδός), η Πένυ Στέφου (βιολί) και ο ΜπάμπηςΤσινικοσμάογλου (πιάνο) θα ερμηνεύσουν τραγούδια από τους κύκλους τραγουδιών για φωνή και πιάνο: Dichterliebe και Frauenliebeund -Leben του RobertSchumann, τη Sonatina σε ρε μείζονα για βιολί και πιάνο του FranzSchubert, αγαπημένες μελωδίες από τον κινηματογράφο και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Ευγενική παράκληση των διοργανωτών, των υποστηρικτών και συμμετεχόντων στην εκδήλωση προς τους συμπολίτες που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τη Συναυλία να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους πλημμυροπαθείς της επαρχίας Φαρσάλων.

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023 – Πλατεία Λαού & Πλατεία Δημαρχείου

Παραμονή Χριστουγέννων

Ώρα:12.00

Η πλατεία Λαού θα πλημμυρίσει με Χριστουγεννιάτικες και άλλες μελωδίεςυπό τον ήχο του σαξόφωνου.

Στην πλατεία Δημαρχείου,ο Άγιος Βασίλης θα περιμένει τα παιδάκια έξω από το σπιτάκι του, για να ακούσει τις επιθυμίες και τις ευχές τους, να παραλάβει τα γράμματα τους, να φωτογραφηθεί μαζί τους,τα πειραχτήρια ξωτικά θα χαρίσουν στιγμές διασκέδασης και χαράς.

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου-Κέντρο της πόλης

Ώρα: 11.30

«Κάλαντα στη πόλη»

Μουσικός περίπατος της Δημοτικής Χορωδίας του ΟΠΑΚΠΑΔΦ

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου -Πλατεία Λαού

Ώρα: 19.00

Οι Αστροκιθαρίστες των Χριστουγέννων θα μας ταξιδέψουν με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και όχι μόνο… Το τμήμα της Ηλεκτρικής κιθάρας της Μουσικής Σχολής του ΟΠΑΚΠΑ.ΔΦ.

Τις ημέρες των Χριστουγέννων δράσεις θα πραγματοποιήσει και ο Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος Φαρσάλων.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα