Φοιτητής ψυχολογίας καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή, για φθορά της πινακίδας “I love Volos”, που είναι τοποθετημένη στον κόμβο του Δημαρχείου.

Ο 24χρονος νεαρός συνελήφθη στη 01.15 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από αστυνομικούς της Ασφάλειας, που τον είδαν να σπάζει με μια μεγάλη πέτρα την “καρδιά” της πινακίδας και στη συνέχεια να απομακρύνεται από το σημείο με το ποδήλατό του.

Όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, δεν έφερε αντίσταση και τους ακολούθησε στο αστυνομικό μέγαρο. Χθες, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για φθορά
ξένης ιδιοκτησίας μεγάλης αξίας και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της νεαρής ηλικίας.

Στην απολογία του ο φοιτητής είπε ότι νωρίτερα είχε πιει 1,5 λίτρο κρασί και δεν θυμόταν ακριβώς τι έγινε. Ακόμη είπε ότι συνήλθε όταν οι αστυνομικοί τον έριξαν από τα
ποδήλατο και τον συνέλαβαν.

Ο αντιδήμαρχος Βόλου Αριστ. Σαββάκης είπε ότι η αξία της πινακίδας είναι 10.000 €, αλλά το ύψος της ζημιάς δεν έχει διευκρινιστεί. Ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισης επισήμανε ότι επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο και στη συνέχεια με τον κατασκευαστή της πινακίδας, που εκτιμά τη ζημιά σε 2800 € και 3500 € με ΦΠΑ.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου, δεδομένου ότι είναι ομολογημένη πράξη, είπε ότι ο φοιτητής επέδειξε ανωριμότητα και πρότεινε να του
αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του νεαρού της ηλικίας. Τελικά το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή.

gegonota.news