12.9 C
Larissa
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑΠως θα κάνω το σκυλάκι μου να μη τρώει...

Πως θα κάνω το σκυλάκι μου να μη τρώει τα πάντα στο σπίτι μου.

Οι σκύλοι έχουν την ικανότητα να μασουλάνε οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα τους, από μικρά θηράματα, μέχρι τα προσωπικά μας αντικείμενα. Ωστόσο, αυτή είναι μια συνήθεια που πρέπει να αντιμετωπιστεί, διότι οτιδήποτε δεν προορίζεται για τροφή στην ταΐστρα σκύλου μπορεί να αποβεί μοιραίο για την υγεία τους.

Ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη κακή συνήθεια των κατοικίδιων μας είναι η εκπαίδευση. Αν η κατάσταση έχει ξεφύγει από το φυσιολογικό και απειλείται καθημερινά η ζωή του κατοικίδιου μας, υπάρχει η λύση του φίμωτρου.



Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων θεωρούν ότι ο τρόπος εκπαίδευσης με φίμωτρο είναι κακός και δίνει την εντύπωση ότι το σκυλάκι είναι επιθετικό. Ωστόσο, αν το φίμωτρο ταιριάζει ακριβώς στις διαστάσεις του σκύλου, δεν υπάρχει περίπτωση να νιώσει άβολα. Επιπλέον, το φίμωτρο μπορεί να του σώσει μέχρι και τη ζωή!

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι όποιο τρόπο εκπαίδευσης κι αν επιλέξουμε, η όλη διαδικασία πρόκειται να πάρει χρόνο. Η εικόνα του σκύλου να τρώει κάτι που δεν πρέπει, αλλά στα μάτια του φαίνεται η νοστιμότερη λιχουδιά, δικαιολογεί τον χρόνο. Το μυστικό της εκπαίδευσης είναι να πείσουμε το σκυλάκι να αφήσει αυτό που έχει για μια καλύτερη λιχουδιά!

Πως αρχίζουμε την εκπαίδευση;

Μέθοδος για μέσα στο σπίτι!

Όπως είπαμε, το μυστικό είναι να έχουμε κάτι ισάξιο ή καλύτερο, για να αφήσει αυτό που έχει, παραδείγματος χάρη το αγαπημένο του παιχνίδι ή λιχουδιά. Όσο φυσικό κι αν είναι να κρατάει αυτό που θέλει, άλλο τόσο είναι να έρχεται κοντά μας, αν κρατάμε μια λιχουδιά.

1. Λιχουδιά.

Αφήνουμε μια λιχουδιά κοντά στο σκυλάκι ή στο μέρος που συνηθίζει να μένει.

2. «Άφησε το».

Βάζουμε το σκυλάκι πάνω από το φαγητό και λέμε την εντολή «άφησε το», για να μάθει την εντολή.

3. Απομακρυνόμαστε.

Κάνουμε λίγα βήματα προς τα πίσω και φωνάζουμε το σκυλάκι.

4. Αν δεν υπακούσει.

Αν το σκυλάκι απομακρύνεται από το φαγητό και μας πλησιάζει, τον επαναφέρουμε πάνω από το φαγητό και το επαινούμε με χάδια και αγκαλιές.

5. Άρπαγμα της λιχουδιάς.

Σε περίπτωση που το φιλαράκι μας αρπάξει τη λιχουδιά, αντί να έρθει προς το μέρος μας, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να υπακούσει. Η υπομονή είναι χρυσός, αλλά η επιμονή είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στο τέλος, το σκυλάκι θα μάθει να αφήνει το λάθος φαγητό, όποτε το φωνάζετε.

 

‘’Δεν ξεχνάμε να έχουμε στο κατοικίδιο μας μία Ποτίστρα Σκύλου γεμάτη με φρέσκο νερό, καθώς η όλη διαδικασία θα τον κάνει να διψάσει’’

Μέθοδος για εξωτερικό χώρο!

1. Τοποθετούμε λιχουδιές.

Τοποθετούμε μερικές λιχουδιές σε διάφορα σημεία στην αυλή και μαρκάρουμε τους χώρους, για να καταλάβουμε, αν τις είδε το σκυλάκι.

2. Οδηγός-λουρί.

Βάζουμε ένα αρκετά μεγάλο λουρί στο σκυλάκι μας και το αφήνουμε να περιπλανηθεί στην αυλή.

3. Ελέγχουμε τις κινήσεις του.

Μόλις το σκυλάκι βρει τη λιχουδιά και προσπαθεί να πλησιάσει αρκετά κοντά, περιορίζουμε τη κίνηση.

4. Φωνάζουμε το σκυλάκι πίσω.

Είναι πολύ σημαντικό να μην τραβήξουμε το λουράκι και να φέρουμε με το ζόρι το σκυλάκι πίσω σε μας, αλλά να το φωνάξουμε, για να έρθει μόνο του.

5. Ανταμοιβή με λιχουδιά.

Αν το κατοικίδιο μας υπακούσει στο κάλεσμα μας, το επιβραβεύουμε και του δίνουμε με αγάπη μια λιχουδιά. Σκοπός είναι να το αφήσουμε να πάρει μόνο του τη σωστή απόφαση, χωρίς άγχος. Αν δεν του δώσουμε τη δυνατότητα να πάρει μόνο του τη σωστή απόφαση δεμένο με το λουράκι, πως έχουμε την απαίτηση να το κάνει χωρίς το λουρί ;

Μέθοδος εκπαίδευσης στη βόλτα!

1. Βγαίνουμε έξω και παίζουμε.

Ποιος είπε ότι οι βόλτες είναι μόνο για περπάτημα ή τρέξιμο; Παίρνουμε μια μπάλα ή το αγαπημένο του παιχνίδι και βγαίνουμε βόλτα. Έχοντας το μυαλό του στο παιχνίδι, θα ξεφύγει από το να τρώει λάθος πράγματα.

2. Μαθαίνουμε κόλπα με το σκυλάκι μας.

Η ζωή με ένα κατοικίδιο μπορεί να γίνει πολύ ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Μπορούμε να μάθουμε στο σκυλάκι μας νέα κόλπα, όπως να χοροπηδάει ή να περπατάει στα δύο πόδια.

3. Αλλαγή πορείας.

Που και που καλό είναι να αλλάζουμε διαδρομή και να πηγαίνουμε βόλτα σε νέες περιοχές. Αυτό βοηθάει το σκυλάκι να εξερευνάει νέα περιβάλλοντα με νέες μυρωδιές και νέα κίνητρα για παιχνίδι και αλληλεπίδραση.

4. Επικοινωνία με το σκυλί μας.

Μπορεί το κατοικίδιο μας να μην έχει έναρθρο λόγο, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να του μιλάμε και ότι δεν μας καταλαβαίνει. Η επικοινωνία με το σκυλάκι μας συμβάλλει:

Στο να νιώθει τη παρουσία μας κοντά του
Να μη χάνει το ενδιαφέρον του στη βόλτα
Να νιώθει ότι χαιρόμαστε που είμαστε μαζί του και ότι συμμετέχουμε σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ημέρας του.

Συμπερασματικά, η συνήθεια των σκύλων να τρώνε μη φαγώσιμα πράγματα είναι άκρως επικίνδυνη για την υγεία τους. Ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτή η συμπεριφορά είναι η εκπαίδευση. Η διαδικασία απαιτεί χρόνο, υπομονή και επιμονή, αλλά το σκυλάκι θα μάθει να υπακούει στους κανόνες.

 

 

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα