Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ωστόσο τα νερά από τις πλημμύρες υποχωρούν και δόθηκε η πρώτη εκτίμηση για το πότε ανοίγει. Μέχρι ώρας, πάντως, παραμένουν τα προβλήματα στη Λάρισα.

Οι πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel, που κατέστησαν την εθνική οδό ακατάλληλη για κυκλοφορία, σταδιακά υποχωρούν. Σταδιακά, επανέρχεται στην προτεραία κατάσταση.

Πότε ανοίγει η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Νωρίτερα, την Τρίτη (12/9) έγινε σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Λάρισας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, για την τρέχουσα κατάσταση στις πληγείσες περιοχές.

Η ενημέρωση για την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης ήταν πως θα παραμείνει κλειστή για τουλάχιστον 48 ώρες ακόμα, ώστε να υποχωρήσει το πλημμυρικό φαινόμενο και να μπορούν τα οχήματα να κυκλοφορήσουν.

Πρόβλημα υπάρχει, επίσης, και στη Γιάννουλη Λάρισας, λόγω της στάθμης των νερών του Πηνειού.

ethniki_odos_athina_thessaloniki_larisa_12_9_a1.jpg

Οι εργασίες καθαρισμού των υπόλοιπων επαρχιακών και δασικών δρόμων συνεχίζονται με κάθε διαθέσιμο μέσο. ΗΕλληνική Αστυνομία συνιστά στους οδηγούς που κινούνται στην περιοχή χαμηλές ταχύτητες, ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών που βρίσκονται στα σημεία.

Πού είναι κλειστοί οι δρόμοι

ethniki_odos_athina_thessaloniki_larisa_12_9_a2.jpg

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ:

Λόγω φθοράς του οδοστρώματος, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ζαγοράς – Πουρίου.

Η κυκλοφορία στην Eθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (άνω κλάδος) από Χ/Θ 23+720 (Χάνια) έως Χ/Θ 42+180 (Ζαγορά) & στην Εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (άνω κλάδος) από Χ/Θ 4+760 (Ανακασιά) έως Χ/Θ 5+810 (Άλλη Μεριά), ισχύει πλέον μόνο για τα οχήματα κάτω των 3,5 τόνων.

ethniki_odos_athina_thessaloniki_larisa_12_9_a3.jpg

Συνεχίζουν να ισχύουν οι διακοπές κυκλοφορίας:

  • στην επαρχιακή οδό Χανίων – Δράκειας,
  • στην επαρχιακή οδό Αγίου Ονουφρίου – Μακρυνίτσας (μέσω Κουκουράβας),
  • στην επαρχιακή οδό Πορταριάς – Μακρυνίτσας,
  • στην εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) από Χ/Θ 63+910 (Κισσό) μέχρι Χ/Θ 57+650 (Μούρεσι) &
  • στην εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) από Χ/Θ 68+690 (Μακρυράχη) μέχρι Χ/Θ 65+310 (Ανήλιο).

Επίσης, αίρεται η διακοπή κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Αλμυρού – Ανάβρας, από το χωριό Νεοχωράκι και μέχρι το χωριό Ανάβρα.

Η κίνηση των οχημάτων για το χωριό Ανθότοπο Αλμυρού πραγματοποιείται μέσω της γέφυρας ανάμεσα στα χωριό Νεράιδα – Ανθότοπο, μόνο για οχήματα μέχρι 3,5 τόνους.

ieidiseis.gr