Σε αναμμένα καρφιά κάθονται τις τελευταίες ώρες οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, γνωστό και ως Qatar Gate.

Τόσο ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, κεντρικό πρόσωπο της πολύκροτης υπόθεσης, όσο και η Εύα Καϊλή αλλά και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι,  θα βρεθούν ξανά ενώπιον της Δικαιοσύνης προκειμένου να επανεξεταστεί το αίτημά τους για αποφυλάκιση.

Σήμερα ο Αντόνιο Παντσέρι

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Παντσέρι έχει σήμερα σήμερα (17.01.2023) ακρόαση στο δικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών, προκειμένου να επανεξεταστεί η προφυλάκισή του. Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, χαρακτηρίζεται ως ο «εγκέφαλος» του Qatar Gate, του σκανδάλου διαφοράς στο Ευρωκοινοβούλιο για το οποίο έχει προφυλακιστεί και η Εύα Καϊλή.

«Σήμερα δεν θα προβούμε σε κανενός είδους σχόλια, όλες οι δηλώσεις θα γίνουν ενώπιον της δικαιοσύνης» δήλωσε ο δικηγόρος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Laurent Kennes, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Στις δηλώσεις του, ο δικηγόρος του πρώην ευρωβουλευτή εξέφρασε και την έντονη ενόχληση για τις διαρροές στην υπόθεση του Qatargate, από την έναρξη των ερευνών. «Μέσα σε είκοσι πέντε χρόνια, σπάνια έχω δει (διαρροές) όπως αυτές που είδα σε αυτόν τον φάκελο, γι’ αυτό και αποφάσισα να μην σχολιάσω, γιατί πιστεύουμε ότι μολύνει την έρευνα» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

«Διαβάζοντας τις εφημερίδες La Repubblica και Le Soir ανακαλύψαμε πράγματα που δεν γνωρίζαμε, είναι κάτι εντελώς εξαιρετικά ασυνήθιστο» τόνισε ο δικηγόρος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, με κίνδυνο όχι μόνο «η έρευνα να διαταραχθεί», αλλά οι διαρροές να επηρεάσουν επίσης «τα δύο άτομα για τα οποία έχει ζητηθεί ασυλία, τα οποία δεν έχουν ακόμη ανακριθεί και που θα ανακριθούν αργότερα» – δηλαδή τους ευρωβουλευτές Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα, όπως διευκρινίζει το πρακτορείο ANSA.

«Τα στοιχεία του φακέλου για τα οποία θα ερωτηθούν εν μέρει έχουν ήδη αποκαλυφθεί και αυτό βλάπτει την ποιότητα της έρευνας και την αξιοπιστία της» είπε ο συνήγορος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, που ανέφερε ότι «όταν ένας επαγγελματίας αποκαλύπτει πληροφορίες χωρίς να έχει την άδεια του δικαστηρίου ή των συνηγόρων υπεράσπισης προς το συμφέρον του πελάτη του, διαπράττει ποινικό αδίκημα».

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου η Εύα Καϊλή

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών, η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις 19 Ιανουαρίου, το οποίο θα αποφασίσει αν θα συνεχιστεί ή όχι η προφυλάκισή της.

Η Εύα Καϊλή και ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζόρτζι βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση στις βελγικές φυλακές πάνω από ένα μήνα, στο πλαίσιο των ερευνών των βελγικών αρχών για την υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ.

Στις 26 Ιανουαρίου ο Φραντσέσκο Τζόρτζι

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι , ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και δεξί χέρι του Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου (Chambre du Conseil), προκειμένου, όπως προβλέπει η διαδικασία, να αποφασιστεί η συνέχιση της προφυλάκισής του για έναν επιπλέον μήνα, ή η αποφυλάκισή του με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου αναβλήθηκε για τις 26 Ιανουαρίου.

Πηγη: in.gr