Το θέμα των υποκλοπών, συζητήθηκε μεταξύ άλλων, στην συνάντηση που είχε σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, ξεκαθάρισε ότι αρμόδια για τις παρακολουθήσεις, είναι η Βουλή, η Εξεταστική και η δικαιοσύνη.

Για την παρακολούθηση

Ειδικότερα η πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού είπε στον κ. Ανδρουλάκη ότι μόλις ανέκυψε το θέμα της παρακολούθησης του τηλεφώνου του, επεσήμανε την ανάγκη  άμεσης και πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης, τόνισε ότι: «Με δεδομένο ότι η υπόθεση αυτή άπτεται της λειτουργίας του πολιτεύματος και του κύρους των δημοκρατικών θεσμών τοποθετήθηκα εξαρχής με σαφήνεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου. Κύριε πρόεδρε έχω πλήρη γνώση και συνείδηση των ορίων του αξιωμάτός μου σύμφωνα και με την αρχή της διάκρισης των εξουσιών».

Η πρόεδρος επεσήμανε ότι: «Για το θέμα αρμόδια εν προκειμένω είναι η Βουλή και η Εξεταστική Επιτροπή και η δικαιοσύνη στην οποία έχετε προσφύγει. Ήδη η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της ενώπιον των αρχών και η επιθυμία όλων μας είναι να ολοκληρωθεί και να αποφέρει καρπούς το συντομότερο. Οποιαδήποτε παράταση αυτής της εκκρεμότητας είναι επιζήμια για τη δημοκρατία μας».

Για την ΕΥΠ

Επίσης η κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι: «Η υπόθεσή σας ανέδειξε με τον πιο εύγλωτο τρόπο την ανάγκη βελτίωσης σε επίπεδο νομοθεσίας και καλών πρακτικών του ισχύοντος νομικού πλαισίου και θωράκισης της ΕΥΠ. Σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου κάθε εξαίρεση από την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών πρέπει να ερμηνεύεται στενά. Και να υπόκειται σε έλεγχο και λογοδοσία».

Να μην μείνει καμιά σκιά ζήτησε ο Ανδρουλάκης

Μετά τα όσα είπε η ΠτΔ ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «Το ζήτημα των υποκλοπών δεν είναι προσωπικό ζήτημα, είναι ζήτημα δημοκρατίας και πρέπει να κλείσει χωρίς να μείνει καμία σκιά στο πολιτικό σύστημα και αυτό πρωτίστως είναι ευθύνη της κυβέρνησης».

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θεωρεί αδιανόητο να υπάρχουν νησίδες λειτουργίας τους κράτους που κάποιοι θεωρούν πως είναι υπεράνω της δικαιοσύνης και υπεράνω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. «Ευκαιρία να ενισχυθούν περαιτέρω οι ανεξάρτητες αρχές στη χώρα μας. Ο ρόλος τους πολύ κρίσιμος ώστε να υπάρχει διασφάλιση του κράτους δικαίου…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγη: in.gr