10.9 C
Larissa
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΣΑΜΕΡ ΑΜΑΡΙ: ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ...

ΣΑΜΕΡ ΑΜΑΡΙ: ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και για τη νίκη του συνδυασμού του «Η Πόλη που Θελουμε» Σάμερ Αμάρι, παρουσιάζοντας πτυχές του προγράμματος βάσει του οποίου θα κινηθεί η νέα δημοτική αρχή. Παράλληλα άσκησε κριτική σε όλους εκείνους που επιχείρησαν να ρίξουν λάσπη κάνοντας λόγο για ανήθικη πλεονεξία.

Αναλυτικά στην ομιλία του ο κ. Αμάρι ανέφερε:

«Την Κυριακή που μας έρχεται, προσερχόμαστε στις κάλπες εκ νέου. Προσερχόμαστε, για να ολοκληρώσουμε, το βήμα που κάναμε την προηγούμενη Κυριακή, κατακτώντας, με τη δική σας στήριξη και ψήφο, μια μεγάλη πρωτιά στο δήμο μας. Ήταν η ψήφος αυτή, η μεγαλύτερη απόδειξη της πλειοψηφικής βούλησης, να ΑΛΛΑΞΟΥΝ τα πράγματα στο τιμόνι του δήμου μας.

Ήταν η απόδειξη, της αποδοχής του προγράμματος που καταρτίσαμε, και θέσαμε υπόψιν σας, ήταν η αποδοχή στα πρόσωπα που επιλέξαμε να πορευτούν μαζί μας, στη βάση αρχών και θέσεων, για το κοινό καλό, και για να πάμε τον δήμο Τυρνάβου, πέρα από τη μετριότητα, τις χαμηλές επιδόσεις, την απόμακρη παρουσία στα προβλήματα του καθενός και καθεμιάς από σας, στην μη ισόρροπη ανάπτυξη των μεγαλύτερων πόλων του δήμου μας και των δημοτικών του κοινοτήτων.

Ήταν τέλος, η αποδοχή σας στο πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξης «Η πόλη που θέλουμε», του επόμενου δημάρχου, που αποτελεί τον εγγυητή της πορείας, που συλλογικά επιχειρούμε. Για την πρώτη αυτή νίκη, σας ευχαριστούμε θερμά. Παρά τη μεγάλη πρωτιά που πετύχαμε στην πρώτη αναμέτρηση, με ποσοστό 42,68%, δεν καταφέραμε για μόλις 44 ψήφους, να εξασφαλίσουμε την εκλογή του συνδυασμού μας από την πρώτη Κυριακή.

Γι’ αυτό, και ενώπιόν σας, ζητούμε το μεγάλο βήμα που έγινε, να έχει συνέχεια αυτή την Κυριακή, και να ολοκληρωθεί στις 15 Οκτωβρίου. Καλούμε όλους εσάς, να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Η πόλη που θέλουμε», για να κάνουμε απτή πραγματικότητα, ότι έχουμε δεσμευτεί απέναντί σας.

Φίλες και φίλοι

Γνωριζόμαστε καλά σ’ αυτόν τον τόπο. Έχουμε διανύσει διαδρομές στον προσωπικό, επιστημονικό, επαγγελματικό, κοινωνικό χώρο, αλλά και στην αυτοδιοίκηση, όπου μπορούμε να επικαλούμαστε, ως εχέγγυα αξιοπιστίας, ανιδιοτέλειας, προσφοράς και ειλικρίνειας. Γι’ αυτό, μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια, γι’ αυτό σας καλούμε να μας εμπιστευθείτε μέχρι τέλους. Διότι ουδέποτε λειτουργήσαμε ως προαγωγοί ατομικών επιδιώξεων, ουδέποτε υπηρετήσαμε συμφέροντα ξένα προς το κοινό καλό.

Ως αυτοδιοικητική παράταξη, ποτέ δεν αναγάγαμε την αντιπολίτευση σε αυτοσκοπό, ποτέ δεν αφήσαμε αστήρικτους τους συνδημότες μας, που ζήτησαν την ενεργητική μας υποστήριξη. Ποτέ επίσης, δεν περιοριστήκαμε σε πλειοδοσία αγωνιστικότητας ή άκριτη αποδοχή κομματικών εντολών. Αντιθέτως, προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργικά, με θέση και άποψη, τεκμηριωμένες προσεγγίσεις, να υπηρετήσουμε τον ρόλο που ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε.

 

Σήμερα, βρισκόμαστε ένα βήμα, πριν μας εμπιστευτείτε τα ηνία του δήμου μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αυτό το βήμα θα το κάνουμε. Διατείνονται ορισμένοι, ότι επιχειρούμε να παγιδεύσουμε τους δημότες με ψεύτικες υποσχέσεις, που δεν θα τηρηθούν. Τι εύκολος αφορισμός, αλήθεια. Γνωρίζουν, πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, και προσπαθούν να μας εμφανίσουν ως συνώνυμο των συστηματικώς ψευδομένων. Επιχειρούν να «αλιεύσουν» ψήφους, και δεν διστάζουν να εκτοξεύουν ασύστατες αναλήθειες. Προσπαθούν με κατασκευασμένα ψέματα, να στιγματίσουν το παρόν με το παρελθόν. Και αν κάποιος αναρωτηθεί γιατί να ψηφίσει «μία από τα ίδια», λέμε:

– Στα χωριά όταν έχτιζαν καινούργια σπίτι, αυτό που κρατούσαν από τα παλιά, ήταν τα αγκωνάρια, τα οποία και χρησιμοποιούσαν ως θεμέλιους και στατικά εξαιρετικούς λίθους. Αυτά τα αγκωνάρια χρησιμοποιήθηκαν και από μένα «Στην Πόλη που Θέλουμε». Είναι άνθρωποι έμπειροι, ηθικοί , με καθαρότητα και κοινωνικό έρεισμα, που φιλοδοξούν να συμβάλουν σθεναρά στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου και στην αναδιαμόρφωση της πόλης που θέλουμε.

– Και αν εμείς τελικά είμαστε μία από τα ίδια, εσείς είστε οι νεοτεριστές;
Δεν μπορούν να πείσουν όμως. Οι δημότες με την λαϊκή ετυμηγορία την περασμένη Κυριακή, έδειξε τον δρόμο. Και αυτός οδηγεί αυτήν τη Κυριακή, σε νίκη της παράταξής μας, για να ολοκληρωθεί η λαϊκή ετυμηγορία.

Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με όλες τις δυσκολίες της συγκυρίας, διαπιστώσατε πως ο αγώνας μας ήταν καθαρός. Ασκήσαμε κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή για το έργο της, ουδέποτε επιτεθήκαμε, κατά κάποιου από τους ανθυποψηφίους μας, με ψευδείς ή κατασκευασμένες ειδήσεις ή προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Επιλέξαμε να προβάλουμε, την θετική μας πρόταση, κι αυτό εκτίμησαν οι συμπολίτες μας. Κράτησα στάση, αμιγώς πολιτικής σύγκρουσης, και ακόμα πιστεύω στον πολιτικό πολιτισμό. Δεν χρησιμοποίησα χτυπήματα, κάτω από τη μέση, παρά μόνο πολιτικές θέσεις.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΗΘΙΚΗ ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ

Ελάτε να παλέψουμε για θέσεις, οράματα και προγράμματα. Μοναδική προϋπόθεση, ο αγώνας να γίνει σε μαρμαρένιο, και όχι σε λασπωμένο αλώνι. Γιατί σε λασπωμένο αλώνι, που οδηγεί και σε βρώμικες καταστάσεις, ξέρουμε και εμείς να παίξουμε.
Είστε όλοι εις θέση πλέον να επιλέξετε, αυτούς που ΜΠΟΡΟΥΝ να σας εκπροσωπήσουν καλύτερα. Είστε όλοι πλέον εις θέση να κρίνετε, ποιος είναι ο επόμενος δήμαρχος, που ΕΝΝΟΕΙ ότι υποσχέθηκε, έχει τη δυνατότητα, τις θέσεις, και τους ανθρώπους να τα πραγματοποιήσει, και κυρίως να ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ, ΟΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, σε κάθε συνδημότισσα και συνδημότη.


Εμείς από την πρώτη στιγμή, και εδώ στον Αμπελώνα, είχαμε αναφερθεί στους στόχους, ως η επόμενη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, και είχαμε τονίσει πως είναι σαφείς, έχουν συγκεκριμένες προτεραιότητες, και έχουμε τη βούληση να τους πραγματώσουμε, αρχίζοντας από την πρώτη μέρα της θητείας μας, στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Είχαμε τονίσει, και το επαναφέρω για να σας το θυμίσω, ότι θα επιδιώξουμε να επαναφέρουμε τον δήμο μας, σε μια κανονικότητα, που τα τελευταία χρόνια αναζητείται, δημιουργώντας ένα πλαίσιο, πιο φιλικό, λειτουργικό, και αποτελεσματικό, με στόχο την ευημερία του τόπου, και των ανθρώπων του. Αυτά, μπορούμε να τα πετύχουμε, με τη συντήρηση και χρήση, όλων των υπαρχουσών δομών, την πλήρη αξιοποίηση, όλων των διαθέσιμων, κρατικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πόρων, σε συνεχή διαβούλευση, με τους φορείς που ενεργοποιούνται, στις πόλεις και τα χωριά του δήμου, αλλά και τους πολίτες, με λογοδοσία και διαφάνεια.

Ιδιαίτερη βαρύτητα, θα δώσουμε στη βελτίωση, κάθε τομέα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, είτε αφορά στην καλύτερη καθαριότητα, στη φροντίδα του υπάρχοντος πρασίνου και στη διεύρυνσή του, στην κοινωνική φροντίδα για τους αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας, στο ενδιαφέρον με παρεμβάσεις, στους αθλητικούς χώρους του δήμου μας, ώστε τα παιδιά να μπορούν άφοβα να τους χρησιμοποιούν. Επίσης στη θωράκιση, απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, που είναι παρούσα, και πρόσφατα είδαμε τις συνέπειές της, με οδυνηρό τρόπο συνολικά στη Θεσσαλία.

Θα σταθούμε, κοντά σε κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο. Δεν πρόκειται από αδιαφορία ή ολιγωρία, να συνεργήσουμε στην εγκληματική εγκατάλειψη της πρωτογενούς παραγωγής. Η προσπάθειά μας, για την τόνωσή του πρωτογενούς τομέα, μέσω υποδομών, αλλά και του κατάλληλου περιβάλλοντος, που θα τους υποβοηθά στην παραγωγή, μεταποίηση και διάθεση των προϊόντων τους, θα είναι μια από τις άμεσες προτεραιότητές μας.

Θα επιδιώξουμε επίσης, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, δημοσιότητας και προβολής, αλλά και μέσω εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα, την στήριξη της ντόπιας παραγωγής αγαθών, τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, την εξωστρέφεια, αλλά και την τουριστική αναβάθμιση συνολικά του δήμου, μέσω της ανάδειξης και προβολής του σημαντικότατου πολιτιστικού και ιστορικού του αποθέματος.

Επιπροσθέτως στο πρόγραμμά μας, προβλέπουμε έργα αγροτικής οδοποιίας σ’ όλο τον δήμο, καθαρισμό των αποστραγγιστικών καναλιών, κατασκευή μικρών φραγμάτων με σκοπό την εκμετάλλευση των ομβρίων για αρδευτική χρήση και πολλά άλλα. Από την πρώτη στιγμή, μιλήσαμε για την ισόρροπη ανάπτυξη του δήμου μας, που δεν θα αφορά μόνο το δίπολο Τυρνάβου – Αμπελώνα, αλλά και όλες τις τοπικές κοινότητες.

Γι αυτό σχεδιάζουμε να λειτουργήσουμε γραφείο, με εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα φροντίζει, ώστε να αξιοποιείται κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης, από εγχώρια και ευρωπαϊκά προγράμματα. Η ψηφιακή αναβάθμιση του δήμου μας, θα βοηθήσει όλους τους δημότες μας, εξυπηρετώντας τους καλύτερα και ταχύτερα, μέσω της υλοποίησης εφαρμογής για έξυπνα κινητά. Έτσι, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους, να έχουν εύκολη πρόσβαση, στη νέα εποχή του δήμου μας.

 

Στο πρόγραμμά μας ειδικότερα, έχουμε μια σειρά έργων και παρεμβάσεων, που θα υλοποιήσουμε μέσα στην επόμενη πενταετία όταν, με την ψήφο σας, αναλάβουμε την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, και αφορούν στον Αμπελώνα.

Επαναλαμβάνω για ακόμα μία φορά, πως θα ορίσουμε αντιδήμαρχο για τον Αμπελώνα. Αυτός θα επιλαμβάνεται κάθε προβλήματος στην περιοχή, και θα αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για την αναβάθμιση του πρώην δήμου Αμπελώνα, στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για ισόρροπη ανάπτυξη.

Ως προς τη βελτίωση της καθημερινότητας προβλέπουμε:

– Αξιοποίηση του αμαξοστασίου Αμπελώνα

– Μελέτη για πρόγραμμα ατομικών κάδων

– Το χαρακτηριστικό του Αμπελώνα και ένας από τους λόγους που ήταν επισκέψιμος στο παρελθόν, από κόσμο και εκτός των ορίων του Αμπελώνα, ήταν η μεγάλη έκτασή του σε πράσινο. Δεσμευόμαστε, να υπάρχει περιποίηση των πάρκων ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε τον Αμπελώνα ξανά πόλο έλξης ντόπιων και ξένων επισκεπτών

– Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων όπου υπάρχουν ακόμα

– Αναθεώρηση σχεδίου πόλεως Αμπελώνα, κάτι που θα βοηθήσει στο να προχωρήσουμε στην διάνοιξη οδών και στην τακτοποίηση πολεοδομικών εκκρεμοτήτων

– Ίδρυση ενεργειακής κοινότητας, με σκοπό την εκμετάλλευση ενεργειακών πόρων προς όφελος των δημοτών

– Αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου

– Βελτίωση της εικόνας των παιδικών χαρών. Η κεντρική παιδική χαρά, έχει καταντήσει ράβε ξήλωνε, και ακόμα και σήμερα παρουσιάζει προβλήματα

– Αξιοποίηση και αναβάθμιση όλων των αλσών του δήμου μας, και φυσικά του Άλσους Αγίου Γεωργίου στον Αμπελώνα, ώστε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητά του, μέσα από μια σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων, σε συνεργασία με τους συλλόγους και τους φορείς του Αμπελώνα,

– Επαναλειτουργία και αξιοποίηση του Δημαρχείου Αμπελώνα

– Αξιοποίηση και ανάδειξη του πάρκου στην είσοδο της πόλης

– Αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφές στον βιολογικό καθαρισμό και στο δίκτυο αποχέτευσης

– Δημιουργία κυκλικών κόμβων στον Αμπελώνα με σκοπό την ανακούφιση των οδηγών σε σχέση με το κυκλοφοριακό αλλά και την αποφυγή τροχαίων

– Κατασκευή σύγχρονου και ασφαλούς δρόμου σύνδεσης Τυρνάβου – Αμπελώνα που θα εξυπηρετεί επιπλέον τους πεζούς και ποδηλάτες,

– Διαμόρφωση και ανάδειξη του κεντρικού τσιμενταύλακα

– Κατασκευή στεγασμένων χώρων και εγκαταστάσεων υγιεινής στη λαϊκή αγορά

– Δημιουργία χώρων στάθμευσης για την αποσυμφόρηση των δρόμων και την ασφάλεια των πολιτών

– Κατάρτιση σχεδίου δράσεων για τη διαχείριση κρίσεων. Η πρόσφατη καταστροφική εμπειρία από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, καθιστούν υποχρέωση κάθε δήμου, έναντι της ευθύνης που έχει για τους πολίτες, να διασφαλίζει, σε συνεργασία με την Πολιτεία και την Περιφέρεια, την ύπαρξη ενός τέτοιου σχεδίου, που θα εφαρμόζεται σε περιόδους κρίσεων.

– Πλέγμα ενεργειών για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων, με καταγραφή και σήμανσή τους, άμεση εφαρμογή των προβλέψεων του νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, αλλά και μια σειρά από παρεμβάσεις, όπου μέσω ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού προγράμματος να επιτευχθεί η σταδιακή μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων

Αναφορικά με τα ζητήματα του πολιτισμού και επειδή πιστεύουμε ακράδαντα στην αξία της στήριξης όλων των εκδοχών της πολιτιστικής δράσης, προβλέπουμε:

– Άμεση συνεργασία με το σύνολο των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων, στήριξη και προβολή των δράσεών τους αλλά και την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού που θα αφορά στις πολιτιστικές δράσεις σε όλο τον δήμο μας

– Σύσταση γνωμοδοτικής επιτροπής προκειμένου εγκαίρως να προετοιμάζεται η Γιορτή Κρασιού στον Αμπελώνα – όπως και το Τυρναβίτικο Καρναβάλι και μπουρανί – την οποία θα αναβαθμίσουμε και θα της δώσουμε τον χαρακτήρα που της αξίζει με βάση τη μακρά ιστορία της
– Άμεση συνεργασία και στήριξη των οινοποιών και αποσταγματοποιών της περιοχής και συνεχής προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών οίνων και αποσταγμάτων. Επίσης δράσεις προώθησης του οινοτουρισμού – Επισκέψιμα οινοποιεία /αποσταγματοποιεία.

– Ενίσχυση της μουσικής σχολής Αμπελώνα με αποκατάσταση των προβλημάτων που υφίστανται σήμερα

Στον τομέα του αθλητισμού προβλέπουμε:

– Κατασκευή ταρτάν, αποδυτηρίων, χώρων υγιεινής καθώς και αποκατάσταση του φωτισμού στο Δημοτικό Γήπεδο Αμπελώνα. Βελτίωση επίσης στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου

– Δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Αμπελώνα

– Δημιουργία δικτύου διαδρομών για ενίσχυση του δρομικού και του ποδηλατικού κινήματος σε όλη την έκταση του δήμου.

– Στήριξη και επέκταση των προγραμμάτων αιμοδοσίας, μέσω της προώθησης και ανάδειξης των προσπαθειών του αιμοδοτικού συλλόγου η Ελπίδα

– Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στη συμμετοχή των νέων στο γίγνεσθαι του δήμου μας. Γι αυτό, θα προβούμε σε σύσταση Συμβουλίου Νεολαίας, όπου οι νέοι του τόπου μας θα διαλέγονται, θα διαβουλεύονται, θα προτείνουν, και κυρίως θα δραστηριοποιούνται καθιστάμενοι συνδιαμορφωτές και συμμέτοχοι του παρόντος και του μέλλοντος που δικαιούνται και δικαιούμαστε.

Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω, οι συνεργάτες μου κι εγώ προσωπικά, σας καλούμε την Κυριακή, να μην λείψει κανείς από τις κάλπες. Ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ξεκινά με άδειες κάλπες, που μπορούν να γεμίσουν με τα ψηφοδέλτια της παράταξής μας. Για ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ. Για ένα μέλλον, εφάμιλλο των προσδοκιών μας. Για να ανθίσει η ΕΛΠΙΔΑ και πάλι στο δήμο μας.

Φίλες και φίλοι

Αυτή την Κυριακή, οριστικοποιούμε την ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ στον δήμο μας. Προχωρούμε αποφασιστικά, με σιγουριά στο αύριο. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Γειά σας. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου, για την παρουσία σας στην αποψινή συγκέντρωση. Κλείνοντας, σας θυμίζω ότι αύριο στις 8μιση, ολοκληρώνεται ο κύκλος των προεκλογικών ομιλιών ενόψει του δευτέρου γύρου στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου. Να είστε κοντά μας και εκεί. Γειά σας και πάλι. Να είστε όλοι καλά».

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα