ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΣαν σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου 1979: «Μαύρη» ημέρα για την...

Σαν σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου 1979: «Μαύρη» ημέρα για την ΑΕΛ και το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Δύο σπουδαία ταλέντα της ΑΕΛ, ο 20χρονος Δημήτρης Μουσιάρης και ο 19χρονος Δημήτρης Κουκουλίτσιος, έχασαν ακαριαία τη ζωή τους σε τροχαίο. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πρώτος συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο 111ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, ενώ οι νεαροί διεθνείς ταξίδευαν προς την πρωτεύουσα για να ενσωματωθούν στην Εθνική Ελπίδων. Στο ίδιο όχημα επέβαινε και ο συμπαίκτης τους, Γιάννης Βαλαώρας, ο οποίος γλίτωσε εκ θαύματος και στη συνέχεια πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα με τη φανέλα της ΑΕΛ.

Ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά που το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνούσε την ταυτόχρονη απώλεια δύο ανερχόμενων αθλητών σε δυστύχημα. Η είδηση βύθισε στο πένθος την πόλη της Λάρισας, ολόκληρο τον νομό, αλλά και την αθλητική κοινότητα της χώρας.

Ο Δημήτρης Κουκουλίτσιος, γιος οδηγού ταξί, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στα 14 του στη Λάρισα. Ως ακραίος επιθετικός, διατέλεσε αρχηγός της Εθνικής Νέων που κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο το 1978 στην Τουρκία — επιτυχία που του εξασφάλισε την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ χωρίς εξετάσεις. Από την άλλη, ο μέσος Δημήτρης Μουσιάρης, με καταγωγή από το Δαμάσι Τυρνάβου, έκανε τα πρώτα του βήματα στον Δαμασιακό. Μετακόμισε στην ΑΕΛ το 1976 έναντι 150.000 δραχμών και έναν χρόνο αργότερα υπέγραψε το επαγγελματικό του συμβόλαιο.

Η μνήμη των δύο αθλητών παραμένει ζωντανή, αποτελώντας αιώνιο σύμβολο για τα αστέρια που έσβησαν πρόωρα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα