Ενώπιον ανακριτή και εισαγγελικών αρχών οδηγήθηκε χθες ο 30χρονος Βολιώτης ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή 5/11, καθώς την προηγούμενη μέρα Σάββατο επιτέθηκε σε τρεις διαφορετικές γυναίκες στην πόλη, αρπάζοντάς τους τις τσάντες.

Ο ίδιος δήλωσε στην απολογία του στον ανακριτή πως είναι χρήστης ουσιών, ενώ οι αρχές ως τελευταία ευκαιρία του έδωσαν την δυνατότητα να ενταχθεί σε κλειστό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ στη Λάρισα, προκειμένου να απεξαρτηθεί. Η διαδικασία ένταξής του εκεί έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ από την επιτυχημένη παρακολούθηση του προγράμματος από τον 30χρονο κρίνει αν θα καταφέρει να παραμείνει εκτός φυλακής.Το κέντρο απεξάρτησης αναμένεται σε εύλογο διάστημα να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές σχετικά με την πορεία του 30χρονου, ο οποίος αν δεν καταφέρει να δώσει στον εαυτό του ευκαιρία για απεξάρτηση, θα προφυλακιστεί.

Ο 30χρονος αντιμετωπίζει δίωξη για ληστείες σε βαθμό κακουργήματος, θεωρείται επικίνδυνος και ιδιαίτερα βίαιος, ενώ όπως γνωστοποιήθηκε από τις δικαστικές αρχές εμπλέκεται και άλλες 10 ανάλογες υποθέσεις. Σύμφωνα με μαρτυρίες θυμάτων που συγκεντρώθηκαν από την αστυνομία, όταν ο 30χρονος έβαζε «στόχο» μια τσάντα, έφτανε στα άκρα προκειμένω να φέρει εις πέρας την «αποστολή» του, εκδηλώνοντας εξαιρετικά βίαιη συμπεριφορά. Σε πολλές περιπτώσεις, έσερνε τα θύματα του στον δρόμο, τους τραβούσε τα μαλλιά, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους παθόντες να καταλήγουν στο Νοσοκομείο.Πρόκειται για άτομο γνωστό στις αρχές και σεσημασμένο, ο οποίος βρισκόταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους για άλλα ανάλογα αδικήματα που είχε διαπράξει.

Ειδικότερα για το περιστατικό που οδήγησε στην σύλληψή του σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο δράστης, χρησιμοποιώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα και δίκυκλο μοτοποδήλατο, το Σάββατο 4/11 από τις μεταμεσονύχτιες έως τις μεσημβρινές ώρες στο Βόλο, προσέγγισε 3 γυναίκες, σε διαφορετικές περιπτώσεις, και τους έκλεψε τις τσάντες , που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 213 ευρώ, κινητό τηλέφωνο, τραπεζικές κάρτες και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.Από τον δράστη κατασχέθηκαν τα δυο προαναφερόμενα δίκυκλα οχήματα, ενώ ταυτοποιήθηκε καθώς οι επιθέσεις του καταγράφηκαν στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης καταστημάτων στα σημεία των επιθέσεων.

thenewspaper.gr