Επίτιμος δημότης του Δήμου Λαρισαίων ανακηρύχθηκε νωρίτερα σήμερα, μεσημέρι Σαββάτου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. κ. Μακάριος, μέσα σε κλίμα συγκίνησης στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που διεξήχθη μέσα σε κλίμα συγκίνησης στο Δημαρχείο Λάρισας, παρουσία πλήθους εκπροσώπων των Αρχών του τόπου.

Στην είσοδο του Δημαρχείου, τον καταγόμενο από την Κρήτη, Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, υποδέχθηκαν κοριτσάκια με παραδοσιακές φορεσιές της Κρήτης του Συλλόγου Κρητικών Λάρισας “Ψηλορείτης”, μία εκ των οποίων, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, είναι η εγγονή του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος συνδέεται με την Λάρισα, αφού έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικότερα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. Επί της παρούσης βρίσκεται στην πόλη μας για να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Λάρισας Άγιο Αχίλλιο.

Κατά την προσφώνησή του ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στη σπουδαία προσωπικότητα και την πνευματικότητα του Αρχιεπισκόπου και στους σταθμούς της ζωής του, ενώ από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του αλλά και την αγάπη του για τη Λάρισα και τους κατοίκους της.

Δείτε ολόκληρη την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Λαρισαίων για την ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου σε Επίτιμο Δημότη: