«Μαζί για την ισόρροπη ανάπτυξη σε κάθε συνοικία, σε κάθε γειτονιά»

 

Κοντά στους μαθητές και τους γονείς του 11ουΓυμνασίου-Λυκείου, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, αλλά και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουληςβρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, ΘανάσηςΜαμάκος, για την τέλεση του αγιασμού και την επίσημη έναρξη της χρονιάς για τα σχολεία της Λάρισας, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την καταστροφική θεομηνία και τις πλημμύρες στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Λαρισαίων.

Πρόκειται για δύο από τις συνοικίες της Λάρισας που δοκιμάστηκαν -και συνεχίζουν να δοκιμάζονται- ιδιαίτερα σκληρά από την κακοκαιρία, καθώς μεγάλο τμήμα τους καταποντίστηκε, από τα νερά που πλημμύρισαν τα σπίτια και τα καταστήματα, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

«Η Λάρισα πνίγεταικαι ζητά αέρα ανανέωσης. Πρώτιστο μέλημά μας να επουλωθούν οι πληγές που άφησε πίσω της η καταστροφική θεομηνία. Με άμεσα μέτρα ανακούφισης, αλλά και με μέτρα και έργα που θα επιτρέπουν πιο αποτελεσματική διαχείριση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και αλλαγής.

Με όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους στα θρανία και τα έδρανα και τους γονείς στις δουλειές τους, να μην ανησυχούν και να φοβούνται για το τι θα ξημερώσει την επόμενη μέρα, για το πού θα κοιμηθούν, για το πώς θα διαβάσουν, για το τι θα φάνε και πού θα βρουν ρούχα. Σε κάθε συνοικία, κάθε γειτονιά και κάθε χωριό του Δήμου μας.

Έχουμε το σχέδιο, έχουμε και το πρόγραμμα, μαζί θα φτιάξουμε τη Λάρισα σπουδαία ξανά», κατέληξε ο κ.Μαμάκος.