12.9 C
Larissa
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΣτα χαρακώματα η ιδιωτική εκπαίδευση στη Λάρισα

Στα χαρακώματα η ιδιωτική εκπαίδευση στη Λάρισα

Ενα 48ωρο από την έναρξη του σχολικού έτους με τον καθιερωμένο αγιασμό και ενώ από σήμερα τρέχει η προθεσμία του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), μετά και την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για τα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια έντονη δικαστική αντιπαράθεση, τα αίτια της οποίας φαίνεται να πηγάζουν καταρχήν από τον δεδομένο ανταγωνισμό στην ιδιωτική εκπαίδευση, αν και από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των εκπαιδευτηρίων από το περασμένο καλοκαίρι έχει καταγγελθεί «συνασπισμός κομματικών και επιχειρηματικών συμφερόντων» σε βάρος του ιστορικού ιδιωτικού σχολείου της Λάρισας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», προχθές επιδόθηκε στις ενδιαφερόμενες πλευρές η απόφαση (146/2022) του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (Γ’ Τμήμα Διακοπών) που ανέστειλε προσωρινά την εκτέλεση της προσβαλλόμενης από τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου απόφασης της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττας Μακρή «περί ανάκλησης της άδειας».
Όπως διευκρινίζεται από το Δικαστήριο «η προσβαλλόμενη απόφαση περί ανάκλησης της άδειας», «ερείδεται στην αρνητική γνώμη του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. “περί μη πλήρωσης των προϋποθέσεων του ν.4093/ 2012”, η οποία, κατά τα αναφερόμενα σε αυτή, διατυπώθηκε όχι λόγω διαπιστωμένης στατικής ανεπάρκειας του κτηρίου, όπου» στεγάζονται τα δύο σχολεία της Ράπτου (Δημοτικό και Λύκειο), «αλλά λόγω “ελλείψεων φακέλου δικαιολογητικών και μη συμβατότητας φακέλου δικαιολογητικών”». Διατάσσοντας έτσι το ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ να προβεί στις ενέργειες (σ.σ. επανελέγχου πλήρους και συμβατών δικαιολογητικών του φακέλου) και να τα υποβάλει στο Δικαστήριο, «προς οριστική κρίση της υπόθεσης» σε διάστημα 15 ημερών, προθεσμία που τρέχει ήδη από χθες.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Σημειώνεται πως τα Εκπαιδευτήρια Νίκ. Μπακογιάννη, που έχουν «ήδη ασκήσει παρέμβαση στην κύρια δίκη» με υπόμνημά τους «παραδεκτώς» ζήτησαν από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν τα Εκπαιδευτήρια Μαίρ. Ράπτου προκειμένου να ανακληθούν οι αποφάσεις της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή, με την οποία ανακαλούνταν οι άδειες λειτουργίας, τόσο του Δημοτικού όσο και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου.
Υπενθυμίζεται πως το περασμένο καλοκαίρι που αναδείχθηκε το θέμα, τα Εκπαιδευτήρια Νίκ. Μπακογιάννη (σ.σ. «τελεί σε σχέση ανταγωνισμού» με τα Εκπαιδευτήρια Μαίρ. Ράπτου όπως σημειώνεται στην απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών), κατέθεσαν καταγγελία στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας προκειμένου στο όνομα της «ισονομίας» να ελεγχθούν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και ειδικότερα τα περί νόμιμης λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου.ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Χθες τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου πέρασαν στην αντεπίθεση κοινοποιώντας εξώδικα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Λάρισας παράλληλα με την κοινοποίηση εγγράφων περί υποδομών, ενώ κατέθεσαν και μηνυτήρια αναφορά κατά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και κατά παντός υπευθύνου του Υπ. Παιδείας.
Μήνυση που υποβλήθηκε με αφορμή έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αποστάλθηκε την περασμένη βδομάδα και αφορά στις καταστάσεις μαθητών και τις διευθύνσεις για τη χωροταξική κατανομή προκειμένου το Δημοτικό Σχολείο να λειτουργήσει ως 12θέσιο. Σημειώνεται ότι το Σχολείο από τον Ιούνιο φέρεται να έχει κοινοποιήσει εγγραφές που αντιστοιχούν σε 22 Τμήματα, διαθέτοντας δηλαδή μεγαλύτερο αριθμό μαθητών από ένα 12/θέσιο δημοτικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», χθες επίσης η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ζήτησε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας να «διατάξει» τη διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου προκειμένου να λάβει τις καταστάσεις με τα πλήρη στοιχεία του μαθητικού δυναμικού. ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΑΒΑΝΑ
Να σημειωθεί πως αυτές τις ημέρες, άγνωστο πώς, εντάθηκε η φημολογία που ήθελε την πώληση ποσοστού της Σχολής Καραβάνα σε επιχειρηματία, φημολογία που διαψεύδεται από τη Σχολή.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

eleftheria.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα