Επίσκεψη στην πόλη των Φαρσάλων πραγματοποίησε, στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών, ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Απόστολος Πέκας, συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες.

Ο νεαρός πολιτικός μηχανικός ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, συνομίλησε με παραγωγούς και καταναλωτές στην λαϊκή αγορά της πόλης και περιόδευσε σε καταστήματα και επιχειρήσεις του κέντρου.

Κατά την ενημέρωσή του στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, εξέφρασε τον θαυμασμό του για το υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που προσφέρει το προσωπικό της Δομής, λειτουργώντας μάλιστα κάτω από αντίξοες και ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες.

Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, στο Κέντρο Υγείας δεν υπάρχουν παιδίατρος και οδοντίατρος, το πεπαλαιωμένο ακτινολογικό μηχάνημα παραμένει εκτός λειτουργίας από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ αναφορικά με τον σταθμό του ΕΚΑΒ, καθίσταται προβληματική η ομαλή λειτουργία του εξαιτίας έλλειψης προσωπικού, με συχνό φαινόμενο την ανάγκη κλήσης ασθενοφόρου από την Λάρισα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των πολιτών.

Ο Απόστολος Πέκας επεσήμανε την πρόνοια του «Συμβολαίου Αλλαγής» που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, για αύξηση των δημοσίων δαπανών για την υγεία στο 7% του ΑΕΠ σε βάθος τετραετίας, μισθολογική αναβάθμιση των εργαζομένων του ΕΣΥ με εισαγωγικό μισθό 2.000€ στους γιατρούς, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των νοσηλευτών, νέα δέσμη κινήτρων για προσέλκυση δυναμικού στο σύστημα και μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και 15.000 προσλήψεις στην τετραετία.

Περιοδεύοντας στη λαϊκή αγορά των Φαρσάλων, ο κ. Πέκας, αντιλήφθηκε για μία ακόμη φορά την τεράστια ανασφάλεια και τον προβληματισμό του κόσμου του μόχθου και της εργασίας για την οικονομική του κατάσταση, αφού οι υπέρογκες αυξήσεις στα καύσιμα, τη ΔΕΗ, το φυσικό αέριο, καθώς και στις τιμές σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, έχουν κάνει κυριολεκτικά αβίωτο τον βίο τους.  

Την ίδια ανασφάλεια και απόγνωση συνάντησε συνομιλώντας με πολίτες αλλά και μικρομεσαίους επιχειρηματίες στο εμπορικό κέντρο της πόλης, αρκετοί από τους οποίους μίλησαν για λουκέτα που θα βάλουν στις επιχειρήσεις τους, κάτι το οποίο έχουν ήδη κάνει πολλοί και στα Φάρσαλα, όπως καταδεικνύει μια απλή βόλτα στην πόλη.

Αναφερόμενος στις δεσμεύσεις του προγράμματος των 50 ημερών του κόμματος, ο Απόστολος Πέκας τόνισε την αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 10.000 ευρώ, τη θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλα τα φυσικά πρόσωπα, για εισοδήματα από την εργασία τους, τη δίκαιη φορολογική αντιμετώπιση της διανομής μερισμάτων, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ενός άδικου φορολογικού βάρους που επιβαρύνει οριζόντια επαγγελματίες και επιχειρήσεις.