Στην αιωνιότητα πέρασε τα ξημερώματα του Σαββάτου (1/10) ο Σταμάτης Κόκοτας. Ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών, στο Ασκληπιείο νοσοκομείο της Βούλας, όπου νοσηλευόταν μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Ο θάνατος του βύθισε στο πένθος το πανελλήνιο ενώ ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας,εξέφρασε την μεγάλη του θλίψη, σημειώνοντας ότι η προσφορά του στον πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή της χώρας είναι ανεκτίμητη.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η κηδεία του θα γίνει με δημοτική δαπάνη, την Τρίτη (4/10/2022) στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Ωστόσο, με νέα ανακοίνωση γνωστοποίησε πως η ημέρα που θα ειπωθεί το τελευταίο «αντίο» στον σερ της πίστας άλλαξε και τελικά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (5/10), στις 12:30 μ.μ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

O Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας, εκφράζει τη μεγάλη του θλίψη για την απώλεια του κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστή Σταμάτη Κόκκοτα. Ο εκλιπών είναι παλιός Ζωγραφιώτης αλλά και παλιός Δημοτικός Σύμβουλος και η προσφορά του στην πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή της Ελλάδας είναι ανεκτίμητη. Με την ξεχωριστή φωνή και τα υπέροχα τραγούδια του έκανε τη ζωή όλων ομορφότερη και μας συντρόφευε μουσικά για πάρα πολλά χρόνια.

Η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα μετά από πρόταση του Δημάρχου Βασίλη Θώδα και έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει με δημοτική δαπάνη,  στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης του Δημοτικού Κοιμητηρίου Ζωγράφου, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, στις 12:30 μ.μ.

Πηγη: in.gr