Στο ψηφοδέλτιο νίκης της «Λάρισας που μας αξίζει!»εντάσσεται ο καταξιωμένος οικονομολόγοςσύμβουλος επιχειρήσεων και δημοσίων οργανισμών ΕυάγγελοςΠαπαλέξης, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Λαρισαίων, ΘανάσηΜαμάκου.

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο κ.Παπαλέξης δηλώνει:

«Συστρατεύομαι στον συνδυασμό «Η Λάρισα που μας αξίζει αποδεχόμενος την πρόταση του επικεφαλής,Θανάση Μαμάκου τον οποίο ευχαριστώ  ιδιαίτερα για την τιμητική πρόσκληση.

Όραμα μου είναι να καταστήσουμε την Λάρισα μία ευημερούσα ευρωπαϊκή πόλη. Να φέρουμε το μέλλον στο παρόν. Μια πόλη πρότυπο: καθαρή, δημιουργική,“έξυπνη”, φιλική και προσβάσιμη. Μια πόλη που έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Μια πόλη κοινωνικά ευαίσθητη, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών της. Πόλη του πολιτισμού, του αθλητισμού, με τοπική ταυτότητα. Μία πόλη με προοπτικές και ευκαιρίες για όλους. Ένα σύγχρονο κέντρο γνώσης, έρευνας και καινοτομίας, φιλικό για την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων. Σε όλα αυτά η πόλη μας έχει μείνει πίσω τα τελευταία χρόνια.

Το όραμά μου ταυτίζεται απόλυτα με αυτό του Θανάση Μαμάκου. Μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για την επανεκκίνηση του Δήμου μας».

Ο Ευάγγελος Παπαλέξης είναι 40 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα. Αποφοίτησε από το 4ο λύκειο Λάρισας. Ασχολήθηκε με το άθλημα της κολύμβησης, στο οποίο διακρίθηκε με πανελλήνιες νίκες με τον Ναυτικό Όμιλο Λάρισας.

Είναι πτυχιούχος Οικονομολόγος του τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Στάφορντσαϊρ. Το 2007 ίδρυσε την εταιρία “DYNAMIC BUSINESS” η οποία είναι πλέον μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες οικονομικών συμβούλων στην Κεντρική Ελλάδα.

Εκλέγεται επί 12 συναπτά έτη στην πανελλήνια Συνέλευση των Αντιπροσώπων στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και μάλιστα στις πρώτες θέσεις.  Διατέλεσε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κατά την περίοδο 2014-2016.

Είναι παντρεμένος με την οπτικό Άννα Συμεωνίδου και έχουν δύο παιδιά, τον Χρήστο και την Εύα.